Миљан Рашевић

Миљан Рашевић

сарадник на програму информисање и издавачко-пропагандна дјелатност и дисеминација

Припрема програм рада и оперативни план активности из области информисања, издавачко-промотивне дјелатности и дисеминације. Секретар је комисије за информисање и издавачко-промотивну дјелатност. Пружа подршку раду ООЦК, ГОЦК и КОЦК кроз област информисања, сарадње са медијима, издавачко-промотивне дјелатности и области дисеминације о покрету ЦК/ЦП.  

У сарадњи са програмским координаторима организује гостовања у медијима, на конференцијама за новинаре, пише саопштења за штампу и израђује припрему за штампу промотивног материјала при обиљежавању датума из календара традиционалних активности. Прати актуелне догађаје и акције и прикупља информације и чланке из ООЦК, ГОЦК и КОЦК и информише јавност путем листа ЦКРС “Хуманост”. Главни је и одговорни уредник листа “Хуманост”. 

Стара се око послова уређивања друштвених мрежа Црвеног крста Републике Српске и званичног веб сајта ЦКРС. Учествује у припреми реализације кампања и традиционалних активности у ЦКРС. Организује активности уз координацију са координаторима ДЦК БиХ из области информисања и комуникација, те програма за дисеминацију о МПЦК/ЦП уз сарадњу са представницима МКЦК – Делегација у БиХ. Реализује активности кроз област ширења знања о Међународном покрету ЦК/ЦП, учествује на камповима подмлатка и омладине као инструктор за ову област. За свој рад одговоран је генералном секретару.

info@crvenikrstrs.org; miljan.rasevic.ckrs@gmail.com

066 117 088 (99 333)