др Радмила Чичковић

др Радмила Чичковић

Потпредсједник

Рођена је 23.12.1964. године. Основну и средњу школу завршила је у Требињу, а Факултет за туризам и спољну трговину, смјер спољна трговина у Дубровнику 1987. године. Постдипломске студије – Пословне финансије и банкарство завршила је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 2002. године и стекла звање магистар економских наука. На истом факултету одбранила је докторску дисертацију 2009. године и стекла научни степен доктор економских наука.
У Градској организацији Црвеног крста Требиње радила је од 1994. до 2007. године. Радила је у предузећу “Хидроелектране на Требишњици”, те је десет година била на челу Завода за статистику Републике Српске. Један период је обављала функцију директора Електропривреде Републике Српске, а затим помоћника министра финансија у Влади Републике Српске.
Тренутно је замјеник директора Агенције за статистику Босне и Херцеговине. Овлаштени је ревизор, те овлаштени интерни ревизор. Била је члан многих стручних тијела за ниво Републике Српске, а сада и за ниво Босне и Херцеговине, између осталог, члан је неколико радних група за Европске интеграције.
Члан је Савјета за државну помоћ БиХ и Савјета за статистику БиХ. Носилац је Златног знака ЦКРС и Сребрног знака ЦКРС. Добитник је признања и захвалница за допринос у раду и развоју Завода за статистику Републике Српске за изузетан допринос раду и развоју Завода, те захвалнице Електропривреде Републике Српске за изузетан допринос раду и развоју Холдинга.

cickovic.radmila@gmail.com