Координациони одбори Црвеног крста Републике Српске данас су информативно-промотивним активностима и дистрибуцијом промотивног материјала Црвеног крста Републике Српске обиљежили Дан несталих и погинулих Републике Српске.

Овај датум обиљежава се сваке године 15. септембра, међутим, с обзиром да је 15. септембар у недјељу, Црвени крст Републике Српске одлучио је да 13. септембра спроведе све активности кроз ангажман волонтера и радног особља из области рада службе тражења Црвеног крста.

Руководилац Службе тражења Црвеног крста Републике Српске Милош Пурковић присуствовао је централном обиљежавању Дана несталих и погинулих Републике Српске у Бијељини.

У присуству волонтера и радног особља из свих општинских и градских организација Црвеног крста са подручја координационог одбора регије Семберија, Мајевица, Посавина, овај датум је у Бијељини обиљежен полагањем вијенаца и одавањем почасти свим несталим и погинулим Републике Српске.

Поред Бијељине, информативно-едукативне активности с циљем обиљежавања овог датума реализоване су и у Гацку уз подршку колега из читаве регије Источна Херцеговина, у Фочи на нивоу регије Стара Херцеговина, у Рогатици на нивоу регије Сарајево-Романија, у Зворнику на нивоу регије Бирач, у Добоју на нивоу регије Добој, у Бањалуци на нивоу регије Крајина, у Новом Граду на нивоу регије Приједор, те у Мркоњић Граду на нивоу регије Мркоњић Град.

Активности су се односиле на информисање грађана о значају обиљежавања овог датума, те подјелу промотивног материјала у виду летака и мајица са подацима о броју несталих лица на подручју читаве Босне и Херцеговине.

Подијели овај чланак