Црвени крст Републике Српске у периоду од 14. до 21. септембра 2024. године обиљежиће Недјељу борбе против туберкулозе под слоганом: “Да! Можемо зауставити туберкулозу”. 

Активности у читавој структури Црвеног крста Републике Српске биће реализоване посредством 64 општинске и градске организације Црвеног крста кроз подјелу хуманитарних роба, посјету становништву у потреби и пацијентима на одјељењима за пулмологију градских и општинских болница и здравствених установа, те едукативним предавањима и промоцијом програма.

Волонтери ће, у склопу обиљежавања овог датума, дијелити промотивни материјал Црвеног крста Републике Српске и продавати грађанске маркице на инфо пултовима, које ће поставити у градовима и општинама Републике Српске.

Посебан акценат се односи на активности из области здравственог просвјећивања с циљем подизања свијести о превенцији и начинима у сузбијању ширења ове заразне болести, која је још увијек присутна у Републици Српској. Циљ наших активности јесте да упозоримо и подигнемо свијест о важности обиљежавања овог датума и борби против ове болести.

Оно што је најважније знати јесте да је туберкулоза изљечива!

Подијели овај чланак