Руководство

Гојко Грабеж

Предсједник

Рођен је 22.10.1961. године у Мркоњић Граду. Дипломирао је на Економском факултету у Бањалуци и стекао звање дипломирани економиста. Тренутно је запослен као геометар у предузећу ЈУ “Шуме Српске”.
Дугогодишњи је активиста Црвеног крста и предсједник Општинске организације Црвеног крста Мркоњић Град, коју обавља од 1999. године.
Члан је Надзорног одбора Црвеног крста Републике Српске, а на функцији предсједника Црвеног крста Републике Српске налази се од јануара 2023. године.
Добитник је бројних признања и награда кроз више области, а у оквиру рада и волонтерског ангажмана у структури Црвеног крста Републике Српске добитник је Сребрног знака Црвеног крста Републике Српске поводом јубилеја – 30 година Црвеног крста Републике Српске.

gojagrabez@gmail.com


др Радмила Чичковић

Потпредсједник

Рођена је 23.12.1964. године. Основну и средњу школу завршила је у Требињу, а Факултет за туризам и спољну трговину, смјер спољна трговина у Дубровнику 1987. године. Постдипломске студије – Пословне финансије и банкарство завршила је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 2002. године и стекла звање магистар економских наука. На истом факултету одбранила је докторску дисертацију 2009. године и стекла научни степен доктор економских наука.
У Градској организацији Црвеног крста Требиње радила је од 1994. до 2007. године. Радила је у предузећу “Хидроелектране на Требишњици”, те је десет година била на челу Завода за статистику Републике Српске. Један период је обављала функцију директора Електропривреде Републике Српске, а затим помоћника министра финансија у Влади Републике Српске.
Тренутно је замјеник директора Агенције за статистику Босне и Херцеговине. Овлаштени је ревизор, те овлаштени интерни ревизор. Била је члан многих стручних тијела за ниво Републике Српске, а сада и за ниво Босне и Херцеговине, између осталог, члан је неколико радних група за Европске интеграције.
Члан је Савјета за државну помоћ БиХ и Савјета за статистику БиХ. Носилац је Златног знака ЦКРС и Сребрног знака ЦКРС. Добитник је признања и захвалница за допринос у раду и развоју Завода за статистику Републике Српске за изузетан допринос раду и развоју Завода, те захвалнице Електропривреде Републике Српске за изузетан допринос раду и развоју Холдинга.

cickovic.radmila@gmail.com


др Јасмина Букејловић

Потпредсједник

Рођена 20.12.1984. године у Добоју. По занимању доктор стоматологије и тренутно докторанд на Стоматолошком факултету Универзитета у Сарајеву. Дугогодишњи волонтер и активиста Црвеног крста у Добоју. У два наврата била је члан Предсједништва Градске организације Црвеног крста Добој, активно ради на промоцији у раду Црвеног крста, посебно у области програмских активности из здравствене дјелатности. Учесник је бројних пројеката из области здравствене дјелатности и одговора на кризне ситуације. Активно ради и укључена је у израду процедура у области здравства и промоцију Црвеног крста Републике Српске. Потпредсједник је Црвеног крста Републике Српске за мандатни период 2022-2026.

Хронологија:

2022-2024 

Медицински консултант ДРЕФ пројекта МФЦКиЦП „Одговор на епидемију морбила у БиХ“ Коаутор „Приручника прве помоћи“ – ДЦК БиХ Коаутор „Здравље у кризним ситуацијама“ – ДЦК БиХ Представник ЦКРС у акцији хуманитарне помоћи Републике Српске за народ Турске и Сирије током разорних земљотреса Активан рад у изради процедура у области здравствене дјелатности Активан рад у области промоције ЦКРС

2018-2022

Члан Републичког одбора ЦКРС Члан Предсједништва ГОЦК Добој Активан рад на реализацији програмских активности из области здравствене дјелатности Омладински камп ЦКРС – радионица из кризног комуницирања Унапређење програма прве помоћи (дефинисање стандарда, правилника, процедура) Реализација пројектних активности „Здравље у кризама“ – МФЦКиЦП Едукација „Здравље у кризама“ – МФЦКиЦП

2015-2017

Члан Предсједништва ГОЦК Добој Активна промоција принципа рада Црвеног крста Волонтерски едукатор омладине града Добоја у пружању прве помоћи Координатор програма „Репродуктивно здравље“ ГОЦК Добој Едукација „Репродуктивно здравље и сигурност жена у катастрофама“ УНФПА БиХ, ГОЦК Добој Волонтерски рад „Орално збрињавање“ породица у потреби 2015 Вођа тима Вишенамјенске теренске јединице ГОЦК Добој Главни судија Републичког такмичења из прве помоћи

2010-2020 

Главни судија државног такмичења из пружања прве помоћи Судија прве помоћи на свим нивоима организованости такмичења

1998-2003

Члан екипе прве помоћи Медицинске школе Добој (прваци БиХ) Активан учесник у свим активностима ГОЦК Добој из области прве помоћи, репродуктивног здравља,  Вршњачки едукатор Активан учесник у такмичењима из прве помоћи на свим нивоима организованости

jasminabukejlovic@icloud.com