Одржана седма редовна сједница РОЦК

Седма редовна сједница деветог сазива Републичког одбора Црвеног крста Републике Српске одржана је данас у Етно селу „Станишићи“ у Бијељини, а на дневном реду сједнице нашло се 13 тачака дневног реда.

Сједницом РОЦК је предсједавао предсједник Црвеног крста Републике Српске Гојко Грабеж, док су оправдано одсутне биле потпредсједнице Црвеног крста Републике Српске др Радмила Чичковић и др Јасмина Букејловић.

Разматране су и усвојене Одлука о организовању XXIV Тематске конференције Црвеног крста Републике Српске, те извјештаји о обиљежавању Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста, извјештај о одржавању Републичког такмичења екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи уз реалистички приказ, повреда, стања и обољења.

Чланови Одбора су на овој сједници разматрали и усвојили извјештаје о обиљежавању 14. јуна – Свјетског дана добровољних давалаца крви и додјели признања вишеструким добровољним даваоцима крви, те извјештај о организовању кампа за подмладак Црвеног крста Републике Српске.

Такође, на овој сједници усвојена је информација са одржаног кампа за младе Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине „На путу хуманости“, одржаног у Ријечанима кампу ООЦК Модрича у периоду од 22. до 27. јула 2024. године.

На дневном реду сједнице нашао се извјештај о реализацији пројеката, те активности из области програмских активности Црвеног крста Републике Српске, те текућа и друга питања.

Подијели овај чланак