Недјеља дјетета под слоганом: “Играјмо се, учимо и растимо”

У сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством просвјете и културе Републике Српске и Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске у периоду од 7. до 13. октобра 2024. године обиљежићемо Недјељу дјетета под слоганом: „Играјмо се, учимо и растимо“.

Све активности биће реализоване на терену посредством структуре 64 општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске кроз низ различитих активности усмјерених ка најмлађој популацији Републике Српске.

Представници општинских и градских организација, традиционално, реализоваће посјете предшколским и школским установама, удружењима и клубовима за рад са младима и рад са дјецом са потешкоћама у развоју, те их обрадовати пригодним поклонима, промотивним материјалима и упознати са дјечијим правима.

Такође, биће реализоване активности кроз посјету вишечланим породицама у стању социјалне потребе, те организацијама и домовима за незбринуту дјецу уз подјелу хуманитарних роба и других видова подршке Црвеног крста.

Имајући у виду наведено, све ове активности биће реализоване с циљем промоције, едукације, очувања и унапређења дјечијег здравља, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштиту дјеце без родитељског старања, унапређења информисаности дјеце и родитеља, едукацију и заштиту дјеце од свих облика насиља, злостављања и занемаривања.

Подијели овај чланак