Пријем за породице несталих са подручја града Добој

У просторијама Градске организације Црвеног крста Добој у уторак, 24. септембра 2024. године одржан је пријем и састанак са члановима породица несталих лица са подручја града Добој, којем је присуствовао руководилац Службе тражења Црвеног крста Републике Српске Милош Пурковић.

Пријем је организован у поводу обиљежавања 15. септембра – Дана несталих и погинулих Републике Српске, а разговарано је о још увијек неријешеном питању великог броја несталих лица из минулих ратних дешавања на подручју овог града и читаве земље.

Пурковић је истакао да важно убрзати процес несталих лица и да породице несталих живе у великом очајању и боли због тога што њихови најмилији још увијек нису пронађени.

Приликом ове посјете, Пурковић је уручио симболичну помоћ и подршку Црвеног крста Републике Српске за чланове ових породица, како би барем мало ублажили њихову дугогодишњу патњу.

Поред Добоја, Служба тражења ЦКРС је посјетила и 30 породица на подручју града Бијељина и уручила им пакете подршке и разговарали са њима.

Подијели овај чланак