Припремни за састанак за извођење показне вјежбе на Тјентишту

Представници Црвеног крста Републике Српске одржали су 18. септембра 2024. године у просторијама Општинске организације Црвеног крста Фоча припремни састанак са вођама винамјенских теренских јединица из Фоче, Требиња и Источног Сарајева о реализацији предстојеће показне вјежбе “Тјентиште 2024”.

Ова вјежба је планирана поводом обиљежавања 13. октобра – Међународног дана смањења ризика од катастрофа, а за циљ има провјеру обучености и спремности вишенамјенских теренских јединица са подручја регија Сарајево-Романија, Стара Херцеговина и Источна Херцеговина.

На састанку је представљен нацрт сценарија вјежбе као и остале појединости везане за вјежбу попут осигурања волонтера, ангажовања маркираната и других елемената, након чега је организован одлазак на локацију извођења вјежбе ради упознавања са самим тереном и предвиђеним радним тачкама, у складу са сценаријом.  

Истог дана, одржан је састанак са директором Националног парка Сутјеска и том приликом презентоване су планиране активности ЦКРС у поводу одржавања показне вјежбе ВТЈ.

Испред Црвеног крста Републике Српске састанку су присуствовали координатор за припрему и одговор на катастрофе Гордана Остојић, сарадник на програму за здравствену дјелатност Миљан Клачар и руководилац Службе тражења ЦКРС Милош Пурковић.

Подијели овај чланак