23. REPUBLIČKO TAKMIČENјE EKIPA PRVE POMOĆI CKRS

U Sportskom centru „Olimp“ u Palama, dana 26.05.2018.godine, održano je 23. Republičko takmičenje ekipa prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i obolјenja.

Učesnike takmičenja, u ime Opštine Pale, pozdravio je načelnik Boško Jugović, a ispred Društva CK/KBiH takmičenju je prisustvovao predsjednik Rajko Lazić. 23. Republičko takmičenje ekipa prve pomoći otvorio je generalni sekretar Đoko Mihajlović. 

Na takmičenju je učešće uzelo ukupno 18 ekipa, pobjednici regionalnih takmičenja (devet ekipa podmlatka i devet ekipa omladine). Takmičenje se odvijalo na tri poligona sa tačno definisanim zadacima: „minsko polje“, „nesreća u automehaničarskoj radnji“ i „nesreća u porodici“, čijoj vjerodostojnosti je doprinio izuzetan rad šminkera i markiranata.

Glavni sudija 23. Republičkog takmičenja ekipa prve pomoći bila je dr Sanja Kecman Prodan iz Prijedora, a glavne sudije u poligonu: dr Jasmina Bukejlović iz Doboja, dr Siniša Šaran iz Doboja i Bojan Đekić iz Dervente

Pobjednik ovogodišnjeg Republičkog takmičenja ekipa prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja je ekipa podmlatka CK - OŠ „Knez Ivo od Semberije“ iz Bijeljine sa osvojenih 550 bodova i ekipa omladine CK - „Gimnazija“ Banja Luka sa osvojenih 523 boda.

Plasman ekipa 23. Republičkog takmičenja ekipa prve pomoći:

PODMLADAK:                                     

I mjesto

OŠ “ Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina

II mjesto

OŠ „ Dositej Obradović“ Doboj

III mjesto

OŠ „ Petar Kočić“ Prijedor

IV mjesto

OŠ „Sveti Sava“ Gacko

V mjesto

OŠ “V. Čubrilović“ Gradiška

VI mjesto

OŠ “ Petar Kočić“ Mrkonjić Grad

VII mjesto

OŠ „Pale“ Pale

VIII mjesto

OŠ „Sveti Sava“ Zvornik

IX mjesto

OŠ „ Rudo“ Rudo

OMLADINA:

I mjesto

„ Gimnazija“ Banja Luka

 II mjesto

„Medicinska škola“ Doboj

III mjesto

„Klub mladih“ GOCK Bijeljina

IV mjesto

„ Gimnazija“ Mrkonјić Grad

V mjesto

SŠC „ Prijedor“ Prijedor

VI mjesto

„Klub mladih“ GOCK Trebinјe

VII mjesto

SŠC „ Petar Kočić“ Zvornik

VIIII mjesto

SŠC „Višegrad“ Višegrad

IX mjesto

„Klub mladih“ OOCK Rogatica

Pobjedničkim ekipama uručeni su pehari i medalje a ostalim učesnicima diplome za učešće u 23. Republičkom takmičenju. Za najboljeg markiranta proglašena je Sanja Pulјarević iz Gradiške, a najbolјeg šminkera Kristina Kojić iz Banja Luke i Vanja Kostić iz Prijedora.

Pobjedničke ekipe u kategoriji podmlatka i kategoriji omladine (I, II i III mjesto) stekle su pravo učešća na državnom takmičenju ekipa prve pomoći, koje će se održati tokom ove godine (datum i mjesto održavanja će biti naknadno definisani).