Nedjelјa Crvenog krsta, 8-15. maja 2018. godine

Posjeta Ministarstvu zdravlјa i socijalne zaštite Republike Srpske

Povodom obilјežavanja Svjetskog dana i Nedjelјe Crvenog krsta, delegacija Crvenog krsta Republike Srpske, na čelu sa generalnim sekretarom Đokom Mihajlovićem, upriličila je 8. maja posjetu Ministarstvu zdravlјa i socijalne zaštite RS i tom prilikom razgovarala sa ministrom Draganom Bogdanićem.

Ministar Bogdanić se zahvalio Crvenom krstu Republike Srpske na aktivizmu i podsticanju humanitarnih vrijednosti u društvu i naglasio potrebu uklјučivanja što većeg broja mladih u ovu organizaciju. 

Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske informisali su ministra Bogdanića o aktivnostima u protekloj godini, planiranim aktivnostima u Nedjelјi Crvenog krsta kao i o nagradnom konkursu za izbor najbolјih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih  i srednjih škola pod sloganom “Dijeli sa drugima ono što te čini sretnim“.

Tokom trajanja Nedjelјe Crvenog krsta posebna pažnja posvećena je aktivnostima koje se provode u cilјu omasovlјenja članstva  i povećanja broja članova i volontera Crvenog krsta. 

Posjeta Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Banja Luka

Istog dana delegacija Crvenog krsta Republike Srpske posjetila je Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci i tom prilikom porodilјama uručila prigodne bebi pakete.

Ovo su samo neke od planiranih i realizovanih aktivnosti u Nedjelјi Crvenog krsta: prodaja građanskih markica na trgovima, gradskim ulicama, školama i tržnim centrima, pokazne vježbe iz prve pomoći, akcije dobrovolјnog darivanja krvi, postavlјanje štandova sa promotivnim materijalom i informisanje prolaznika o istorijatu i ulozi Crvenog krsta, sabirne akcije po školama i mjesnim zajednicama, posjeta starim licima i dr.