ODRŽANO IX DRŽAVNO TAKMIČENјE „MISLI MINE“

U prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka dana 20.04.2018. godine održano je IX državno takmičenje „Misli mine“ ekipa osnovnih škola, koje su na republičkom/federalnom takmičenju osvojile prva mjesta i stekle pravo učešća na državnom takmičenju. Organizator takmičenja iz programa Upozoravanje na opasnost od mina je  Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Takmičenje je otvorio dr Milan Latinović, član Predsjedništva DCK/KBiH, a takmičarima i gostima obratila se i Zorica Lučić, delegat za saradnju Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Takmičenje je organizovano i održano u skladu sa opštim propozicijama, a tročlani žiri je radio u sastavu:

Ivana Grujić, predsjednik žirija – DCKBiH,

Tatjana Bojinović, član žirija – BHMAC i

Milisav Pantić, član žirija – RUCZ RS.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja bila je ekipa OŠ „Petar Kočić“ Kravica iz Bratunca, ali su i ostali učesnici pokazali visok nivo znanja, što će doprinijeti njihovom sigurnom ponašanju u minski ugroženim područjima.

PLASMAN EKIPA:

I mjesto - ekipa OŠ „Petar Kočić“ Kravica, Bratunac

II mjesto - ekipa OŠ „Vuk Karadžić“, Višegrad

III mjesto - ekipa OŠ „Druga osnovna škola“ Ilidža, Hrasnica

Ekipe: OŠ „Sutjeska“ iz Modriče, OŠ „Podorašje“ iz Srebrenika, OŠ „Husein ef. Đozo“ iz Goražda osvojile su isti broj bodova i dijele četvrto mjesto.

Ekipama i školama koje su osvojile I, II i III mjesto uručene su vrijedne nagrade, medalјe, pehari i diplome, a svim učesnicima zahvalnice za učešće na takmičenju.

IX državno takmičenje “Misli mine” učenika osnovnih škola realizovano je uz finansijsku podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta  – Delegacija u Sarajevu.