Održana 17. konferencija mladih CKRS

U prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske u Palama, dana 03.03.2018. godine održana je 17. konferencija mladih CKRS. Ovo je jedna od programskih aktivnosti koju Crveni krst Republike Srpske realizuje u kontuitetu već dugi niz godina. Tokom trajanja Konferencije, mladi su imali priliku da prezentuju realizovane aktivnosti iz 2017. godine iz svojih opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta te da planiraju aktivnosti za naredni period.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je da je riječ o konferenciji radno-zabavnog karaktera koja pomaže mladima da naprave svoj program rada i sprovedu ga u sredinama u kojima djeluje Crveni krst, kao i da izraze svoje želјe.

"Mi smo organizacija koja radi isklјučivo sa volonterima. Mladi volonteri dali su veliki doprinos u svim akcijama i jako su hrabri", rekao je Mihajlović novinarima na Palama.

On je istakao da društvo u cjelini treba da radi sa mladim lјudima i da im pruži podršku.

"To se odnosi na zdrav stil života, borbu protiv narkomanije, pušenja, alkoholizma i svih poroka koji prijete njihovom zdravlјu, kao i prevenciju polno prenosivih bolesti", rekao je Mihajlović.

Predsjednik Konferencije mladih Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Tomić rekla je da se ova konferencija održava svake godine kao i da se radi o već tradicionalnoj aktivnosti CKRS, na kojoj se razmatraju realizovane aktivnosti iz prethodne godine.

Konferenciji mladih Crvenog krsta Republike Srpske prisustvovalo je 28 članova te sekretari KOCK Sarajevo-Romanija, KOCK Semberija, Majevica i Posavina, KOCK Doboj i KOCK Istočna Hercegovina kao gosti pomenute konferencije.