Donacija crijepa domaćinstvima u Vlasenici

Crveni krst Republike Srpske uklјučio se u akciju pomoći stanovništvu opštine Vlasenica, nakon što je ovo područje u decembru 2017. godine zadesilo olujno nevrijeme pričinivši veliku materijalnu štetu na stambenim objektima te javnim i drugim ustanovama.

U saradnji sa Društvom Crvenog krsta/križa BiH, Crveni krst Republike Srpske  obezbijedio je određene količine crijepa za sedam domaćinstava čiji su stambeni objekti, tokom olujnog vjetra, pretrpjeli znatna oštećenja. Donacija je uručena dana 24.01.2018. godine.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mahajlović rekao je novinarima da je riječ o prvoj donaciji od 8.000 komada crijepa koja je upućena u Vlasenicu za porodice čiji su domovi ostali bez krova.

“Došli smo ovdje da uručimo donaciju i uputimo apel onima koji mogu da pomognu”, rekao je Mihajlović.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kralјević rekao je da je u nevremenu oštećeno 300 stambenih, javnih i privrednih objekata na području Vlasenice.

“Ukupna šteta procijenjena je na jedan milion KM i ova opština ne može sama da obezbijedi tolika sredstva”, rekao je Kralјević i pozvao lјude dobre volјe da pomognu građanima Vlasenice u saniranju štete.

Desimiru Mirkoviću, kome je vjetar srušio krov na porodičnoj kući, kaže da je ova pomoć korisna, ali da mu nedostaje još materijala kako bi kuću osposobio za normalan život.

Ovom akcijom pomoći stanovništvu u saniranju poslјedica olujnog vjetra Crveni krst Republike Srpske, u narednom periodu, obuhvatiće i opštine Petrovo i Kneževo.