Pružanje pomoći onima kojima je pomoć potrebna!

ZVORNIK- Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Gradskog odbora Crvenog krsta Zvornik donirali su  povodom Nedjelje djeteta, prigodne poklone, školski i drugi materijal Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, Udruženju lica sa posebnim potrebama “Ruka-Ruci”, te Dječijem vrtiću “Naša radost”.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović naglasio je da je misija Crvenog krsta, ne samo socijalno-humanitarna djelatnost, nego i njegovanje zdravog načina života, stvaranje zdrave mlade ličnosti.
“Djeca uvijek imaju našu pažnju, ali u okviru Nedjelje djeteta naše aktivnosti usmjerene ka djeci su još intenzivnije. Mi stariji smo u obavezi da im obezbijedimo uslove za zdravo i lijepo odrastanje”, rekao je novinarima Mihajlović.

Sekretar Gradskog odbora crvenog krsta Zvornik Dana Mićić rekla je da su Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama donirana invalidska kolica, igračke, kancelarijski i školski materijal i higijenski paketi.

Ona je navela da je 20 higijenskih paketa obezbijedio Crveni krst Republike Srpske, dok je Gradski Crveni krst nabavio školski i kancelarijski materijal, igračke i slatkiše.

VLASENICA- Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović uputio je javni poziv za pružanje pomoći opštini Vlasenica u saniranju posljedica olujnog nevremena, koje je proteklih dana pogodilo ovu opštinu.
Mihajlović je, nakon razgovora sa zamjenikom komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Vlasenica Gordanom Trampić i načelnikom za finansije Markom Todorovićem, novinarima izjavio da je trenutna situcija u toj opštini krajnje složena i zahtijeva hitne akcije.
“Crveni krst je jedna od organizacija čija je misija zaštita ljudskih života i olakšavanje patnji stanovništva i tim povodom sam ovdje”, rekao je Mihajlović.

“Želimo da uputimo apel svima koji mogu da pomognu. Ne postoji nijedna toliko jaka država koja može sama da riješi ovakav problem. Neka dođu u Vlasenicu i sa lokalnom upravom se dogovore šta je potrebno učiniti da se trenutna situacija prevaziđe”, naveo je Mihajlović.
On je izrazio uvjerenje da će građani Republike Srpske i regiona pokazati visok nivo humanosti i, u granicama svojih mogućnosti, pomoći stanovnicima Vlasenice.

PALE- Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale podijelila je 80 humanitarnih paketa socijalno ugroženim porodicama povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.
Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović rekla je Srni da su podijeljeni paketi koji sadrže osnovne životne namirnice.

Petrovićeva je naglasila da je ova aktivnost organizovana povodom božićnih praznika i da Crveni krst svake godine ogranizuje ovakve vidove akcija sa ciljem da se pokaže solidarnost i humanost u prazničnim danima.
Ona je navela da su organizovali i akciju “Paketići za ljepši osmjeh” koja još traje, te da su punktove postavili u tržnim centrima “Tom” i “Best” gdje građani mogu ostaviti svoje donacije.
“Pripremićemo 120 paketića koji će biti dodijeljeni djeci sa evidencije Centra za socijalni rad Pale”, kaže Petrovićeva, te dodaje da će podjela biti obavljena 11. januara u Kulturnom centru Pale.

FOČA - Opštinska organizacija fočanskog Crvenog krsta obezbijedila je, uoči novogodišnjih praznika, svim učenicima područnih i učenicima drugih razreda centralnih osnovnih škola u Foči više od 300 higijenskih paketa i setova školskog pribora.
U školi u Brodu na Drini uručena su 93, a u školi u Miljevini 63 higijenska paketa.
Higijenske pakete i setove školskog pribora dobilo je osam učenika škole na Popovom Mostu, deset učenika škole u Dragočavi i devet u Mješajama.
Učenicima drugih razreda centralnih osnovnih škola “Sveti Sava” i “Veselin Masleša” biće podijeljeno 120 setova školskog pribora, potvrđeno je u fočanskom Crvenom krstu.

ISTOČNO SARAJEVO- Opštinski odbor Crvenog krsta OOCK Istočna Ilidža podijelio je, povodom božićnih praznika, više od 200 paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim porodicama sa područja ove opštine.
Sekretar OO CK Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je Srni da se u paketima vrijednim 35 KM nalaze osnovni prehrambeni proizvodi – brašno, ulje, šećer, so, konzerve, te proizvodi za ličnu higijenu.

Prema njegovim riječima, namirnice su prethodih dana u tržnim centrima prikupljali mladi volonteri CK iz osnovnih škola sa područja opštine Istočna Ilidža i iz Srednjoškolskog centra, a određenu količinu donirao je jedan privatni preduzetnik.

On je rekao da će humanitarni paketi biti podijeljeni, ne samo korisnicima Centra za socijalni rad Istočna Ilidža, nego svima koji nisu u mogućnosti da obezbijede namirnice za predstojeće božićne praznike.

Najavljujući da će narednih dana biti održana Skupština OO CK Istočna Ilidža na kojoj će biti usvojen plan rada za ovu godinu, Skakavac je istakao da će jedna od prvih aktivnosti ove organizacije biti učešće u realizaciji manifestacije plivanje za Časni Krst koja se tradicionalno održava na rijeci Željeznici u Vojkovićima na Bogojavljenje 19. januara.