REPUBLIČKO TAKMIČENјE “MISLI MINE 2017“

15.12.2017.godine  u sjedištu Crvenog krsta Republike Srpske na Palama održano je republičko takmičenje iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom “Misli mine 2017“. Takmičenje je održano kao završna manifestacija u Nedjelјi upozoravanja na opasnost od mina koju Crveni krst Republike Srpske tradicionalno obilјežava od 08. do 15. decembra.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici osam regija koje su predstavlјale slјedeće ekipe:

JU O.Š.“Branko Ćopić“,  Krupa na Uni, Koordinacioni  Prijedor;
JU O.Š. “Miloš Crnjanski“ Banjaluka , Koordinacioni odbor Krajina;  
JU O.Š. “Sutjeska“ Modriča, Koordinacioni odbor Doboj;
JU O.Š.“Donji Žabar“Donji Žabar, Koordinacioni odbor Semberija, Majevica i Posavina;
JU O.Š.“Petar Kočić“-Kravica, Bratunac, regija Birač;
JU O.Š.“Milan Ilić -Čiča Šumadijski“ Han Pijesak, regija Sarajevo –Romanija; JU O.Š.“Vuk Karadžić“Višegrad,  Koordinacioni odbor Stara Hercegovina;
JU O.Š.“Petar II Petrović“ Bileća,  Koordinacioni odbor I. Hercegovina.

Rezultate je vrednovao  žiri u sastavu: Branka Vitković, viši stručni saradnik u Odjelu za protuminsku akciju BHMAK-a-predsjednik; Milisav Pantić, Republička uprava Civilne zaštite, član; Dejan Galić, Civilna zaštita Zvornik Vođa Tima 3 Crvenog krsta Republike Srpske .

Značajnu podršku cjelokupnom takmičenju “Misli mine 2017“ pružila je deminerska organizacija “STOP MINE“ koja je sa svojim timom učestvovala u realizaciji igre detekcije deminera.

Posebnu zahvalnost  dugujemo nastavnicima  i instruktorima ekipa, volonterima Crvenog krsta, koji su radili sa djecom i pripremali  ih za ovo takmičenje.

Pobjednici ovogodišnjeg republičkog takmičenja “Misli mine 2017“ su:

JU O.Š.“Vuk Karadžić“, Višegrad, Koordinacioni odbor Stara Hercegovina u sastavu: Andrej Baranac, Marija Bradonjić i Andrea Tasić -Nastavnik :Mira Stojanović.

Ekipa JU O.Š. “Sutjeska“ Modriča, Koordinacioni odbor Doboj koja je osvojila drugo mjesto u sastavu: Anja Pejić, Milana Tomušilović i Milica Draganović  -Nastavnik: Želјko Stanojević.

Ekipa JU O.Š.“Petar Kočić“-Kravica, Bratunac, regija Birač, koja je osvojila treće mjesto u sastavu:  Darko Živanović, Anđela Jovanović i Jovana Ostojić  -Nastavnik: Slađana Zarić.

Crveni krst Republike Srpske je  obezbjedio je nagrade za pobjednike takmičenja  a to su pehari za škole, medalјe za takmičare i pojedinačne nagrade.  Školama, svim učesnicima  i instruktorima dodjelјene su zahvalnice za učešće i doprinos organizovanju takmičenja. Ekipa koja je osvojila prvu nagradu osvojila je desetodnevno lјetovanje u Bečićima. Sponzor ove nagrade je Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske. Drugoplasirani članovi ekipe za nagradu su osvojili radio prijemnik a trećeplasirani stonu lampu-globus. Svim učesnicima (takmičari i nastavnici) podjelјeni su i ruksaci sa školskim priborom i paketom higijene.

Ove tri ekipe stekle su pravo učešća na takmičenju koje organizuje Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine a koje će se održati u povodu obilјežavanja Svjetskog dana borbe protiv mina u mjesecu aprilu 2018. godine.