Internacionalni trening u Crvenom krstu Beograd

U prostorijama Crvenog krsta Srbije u Beogradu u periodu od 27. do 31. jula 2017. godine održan je Internacionalni trening za trenere na temu borbe protiv trgovine ljudima. Ispred Društva Crvenog krsta/križa BiH na treningu bile su predstavnice Katarina Franjić i Nikolina Kovač, takođe svoje učešće uzele su i delegacije Crvenog krsta Rumunije, Italije, Hrvatske i Crne Gore.

Na treningu učesnici su između ostalog imali priliku da se upoznaju sa fenomenom „Trgovine ljudima“, zatim kroz diskusiju animiranog filma Pinokio i igricu „Korak naprijed“ da primjene stečeno znanje. Takođe pripremali su interaktivne radionice za različite ciljne grupe (djeca kao migranti, adolescenti i odrasli migranti), što je bila odlična  prilika da nauče kako na pravilan način pristupiti osjetljivim grupama.

 Posljednji dan treninga predviđen je za prezentacije Nacionalnih društava delegacija učesnica, a nakon toga je uslijedilo predavanje Danijele Barjaktarević- psihologa iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

30. jula je obilježen svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima  i trening je završen akcijom koju su na Adi  sproveli volonteri CK Beograda.  Formirana je ,,Sigurna zona” u kojoj su građani imali priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima i mjerama zaštite.