MLADI CRVENOG KRSTA REPUBLIKE SRPSKE U SOLFERINU

Ove godine za omladinu Crvenog krsta je organizovan  odlazak u Solferino, od strane Crvenog krsta Republike Srpske,  na čuvenu manifestaciju pod nazivom  „Marš baklјi“  koju  Italijanski Crveni krst  tradicionalno organizuje svake godine.

Mladi iz Crvenog krsta Republike Srpske  na ovom putovanju su bili od 23. juna do 25. juna 2017. godine.

Na Konferenciji mladih  2017. godine,  mladi su  izrazili   želјu  da prisustvuju ovoj manifestaciji-  što smo im i omogućili.

Ukupno  46 omladinaca iz svih regija sa prostora  Republike Srpske je  posjetilo Solferino. Nјihovi pratioci su bili: Dušan Bogdanović iz Modriče- prosvjetni radnik; dugogodišnji direktor škole i dr. Milan Milovanović iz Bijelјine.

Prevoznik za ovo putovanje bila je  Semberija  transport ,  a kompletna grupa se spojila u Gradišci odakle se krenulo prema  Italiji.  U Gradišci su mlade dočekali volonteri OOCK Gradiška sa sendvičima i osvježenjem uz želјe da sretno nastave putovanje.

Mladi su zadovolјni putovanjem i svim onim što su imali priliku vidjeti i doživjeti,  na mjestu  stvaranja najveće humanitarne organizacije na svijetu Crvenog krsta.