Premijerka Cvijanović primila delegaciju Crvenog krsta

Predsjednica Vlade Republike Srpske Želјka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu delegaciju  Crvenog krsta Republike Srpske.

Delegacija Crvenog krsta, koju je predvodio generalni sekretar Đoko Mihajlović,  informisala je predsjednicu Cvijanović o provedenim humanitarnim, edukativnim i drugim aktivnostima ove organizacije i projektima koji trebaju da se realizuju u toku ove godine.

Na sastanku je bilo riječi i o problemima sa kojima se suočavaju predstavnici Crvenog krsta u svom djelovanju, te istaknuta potreba za kvalitetnijim zakonskim rješenjima koja bi  olakšala i unaprijedila rad ove organizacije, zasnovane na temelјnim vrijednostima humanizma i solidarnosti.

Predsjednica Vlade je ovom prilikom izrazila zadovolјstvo dosadašnjim radom i zalaganjem Crvenog krsta Republike Srpske, koji je u mnogobrojnim prilikama potvrđen brojnim aktivnostima i rezultatima, te veoma pozitivno ocenijenila ulogu koju je Crveni krst imao u saniranju poslјedica poplava u Republici Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je Crveni krst važan i nezaobilazan partner Vlade Republike Srpske u oblasti humanitarnog djelovanja i istakla opredijelјenost Vlade da pruža punu podršku ovoj organizaciji putem resornog ministarstva, pod čijim okrilјem Crveni krst Republike Srpske djeluje i provodi svoju humanu misiju.​

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlјa i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.