Mi smo članovi Crvenog krsta, a vi?

         Povodom Svjetskog dana i Nedjelјe Crvenog krsta juče je u prostorijama Kulturnog centra Istočno Sarajevo održana promocija Crvenog krsta za učenike osnovnih i srednjih škola. Promoter Crvenog krsta fudbaler Mladen Krstajić uručio je ovom prilikom 170 knjižica Crvenog krsta mladim članovima i pozvao ih da postanu volonteri i aktivisti Crvenog krsta.

        Promociji su prisustvovali učenici, nastavnici i direktori osnovnih škola “Aleksa Šantić“, “Petar Petrović Nјegoš“ i “Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže  i Osnovne škole “Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva kao i učenici, profesori i direktori Javne ustanove “Srednjoškolski centar Istočna Ilidža“  i “28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva,  koje je u ime Crvenog krsta Republike Srpske, organizatora ove manifestacije, pozdravio generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske  Đoko Mihajlović.

       Ove godine Nedjelјa Crvenog krsta  posvećena je  i obilјežavanju 25 godina postojanja i rada Crvenog krsta Republike Srpske. U toku  Nedjelјe Crvenog krsta na nivou cjelokupne organizovanosti Crvenog krsta Republike Srpske održaće se aktivnosti posvećene omasovlјenju članstva Crvenog krsta i intenziviraće se aktivnosti iz kampanje koju je Crveni krst Republike Srpske  započeo u 2016. godini a koja se nastavlјa  i u ovoj godini pod nazivom “Mi smo članovi Crvenog krsta, a vi?“.

       Svim prisutnima su uručene majice i kačketi Crvenog krsta kao i promotivni materijal koji pojašnjava kako se može postati član Crvenog krsta.

     

       Milјan Maksimović, nastavnik OŠ“Sveti Sava“ iz Istočnog Sarajeva  volonter Crvenog krsta održao je prezentaciju i u kratkim crtama upoznao prisutne o nastanku Pokreta Crvenog krsta i  o tome kako je nastao Crveni krst na našim prostorima ali i o tome šta je to Crveni krst, koji su njegovi osnovni cilјevi i zadaci u radu, na čemu počiva i kako  izgleda njena struktura organizovanosti.

Nakon ove prezentacije prisutni su pogledali film “Priča o jednoj ideji“ koja je u stvari priča o nastanku Crvenog krsta.