Održana Konferencija mladih

U prostorijama Crvenog krsta Republike Srspke dana 23.03.2017.godine održana je  XVI Konferencija mladih. Sjednicom je predsjedavao Rade Marković predsjednik konferencije, a učestvovalo je  38 omladinaca  predstavnika OOCK. Konferenciji je prisustvovao genaralni sekretar CKRS Đoko Mihajlović, sekretar regije stara Hercegovina Snežana Kovač, koordinator za rad sa Podmlatkom i Omladinom Veselinka Trobok, kao i gost Branko Leko, glavni tajnik Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Konferencija je imala izborni karakter odnosno izabrano je novo rukovodstvo konferencije za mandatni period od dvije godine.

Za predsjednika konferencije izabrana je:

1.Snežana Tomić iz Bijeljine,

2.Mladen Blagojević iz Foče,  zamjenik

 3.Nikolina Dragutinović iz Zvornika, zamjenik

Pored  toga iz svake regije je izabran po jedan predstavnik mladih ( ukupno 9) koji zajedno sa predsjednikom i potpredsjednicima čine rukovodstvo konferencije.

Osim rukovodstva konferencije izabrana su i dva omladinca u Koordinaciono tijelo mladih koje se formira na nivou Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine a to su Anja Gugolj iz Trebinja i Isidora Miljatović iz Kozarske Dubice

Osim izbora, mladi su imali prezentacije  ispred  svojih regija i izložili sve aktivnosti  koje  su realizovali na nivou svojih organizacija u 2016.godini.

Novom rukovodstvu Konferencije mladih želimo mnogo uspjeha u radu.