Obilježena Nedjelja upozoravanja na opasnost od mina

Nedjelja upozoravanja na opasnost od mina obilježena je od 8. do 15. decembra brojnim aktivnostima, koje imaju za cilj da skrenu pažnju javnosti, a naročito mladih, na još uvijek prisutnu minsku prijetnju u našoj zemlji.

Kao i prethodnih godina, Crveni krst je raspisao nagradni konkurs povodom nedjelje za učenike osnovnih škola za izradu likovnih i literarnih radova, ovaj put na temu: Mine su skrivene - igraj se na sigurnoj površini.

U Crveni krst je pristigao veliki broj likovnih i literarnih radova učenika na ovu temu, a žiri je 14.12.2015. god. odabrao i najbolje među njima.

Nagrađeni učenici  konkursa:

Likovni radovi:

 PRVO MJESTO

1. Ivana Milošević VI/3

OŠ „Vuk Karadžić “ Vlasenica

Vlasenica

Nastavnik:Njegoš Arnaut

 

DRUGO MJESTO

2.Ankica Šavija VII/1

OŠ“ Gornja Slatina“ Gornja Slatina

Šamac

Nastavnica:Danica Demonjić

 

TREĆE MJESTO

 3.Tamara Vuković  VII/2

OŠ „Mokro “Mokro

Pale

Nastavnica:Sanja Grujić

 

Literarni radovi:

 PRVO MJESTO

1.Inja Ponjević  IX/4

OŠ“Vasa Čubrilović“

Gradiška

Nastavnica: Ljubica Vidović                       

 DRUGO MJESTO

2.Valentina Todorović VII

 OŠ „Milan Ilić Čiča Šumadijski “

 Han Pijesak

Nastavnica:Lenka Pečenica -Kovačević

 

TREĆE MJESTO

3.Marija Pejičić IX/4

OŠ“Risto Proroković“

Nevesinje

Nastavnica Radislavka Stanić

 

Posljednjeg dana Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, Crveni krst je održao republičko kviz takmičenje Misli mine. Takmičenje je održano u OŠ "Sveti Sava" u Doboju 15. decembra 2015. godine, a učešće su uzele pobjedničke ekipe sa regionalnih takmičenja koja su prethodno održana. 

Prvo mjesto na republičkom takmičenju je pripalo ekipi OŠ "Jovan Dučić" Istična Ilidža, regija Sarajevo-Romanija, drugo mjesto ekipi OŠ "Sveti Sava" Gacko, regija Istočna Hercegovina i treće ekipi OŠ "Sutjeska" Modriča, regija Doboj. Nagrada za prvoplasiranu ekipu je ljetovanje u Kumboru koje je omogućio Javni fond dječije zaštite Republike Srpske, dok je nagrada za članove drugoplasirane ekipe tablet a trećeplasirane MP3 plejer i slušalice.