Održano Republičko takmičenje "Misli mine 2018"

U prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske u Palama, 14. decembra 2018. godine održano je Republičko takmičenje učenika osnovnih škola iz Programa upozoravanja na opasnost od mina „Misli mine 2018“. Takmičenje je održano u Nedjelјi upozoravanja na opasnost od mina, a obilјežava se svake godine u periodu od 8-15. decembra. Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa, pobjednici regionalnih takmičenja, a prethodila su im školska i opštinska/gradska takmičenja.

Prvo mjesto osvojila je ekipa opštinske organizacije Crvenog krsta Pelagićevo (OŠ „Vaso Pelagić“) sa osvojenih 23 boda. Drugo mjesto pripalo je ekipi opštinske organizacije Crvenog krsta Derventa (OŠ „Nikola Tesla“) sa osvojenih 22 boda, dok je treće mjesto zauzela ekipa opštinske organizacije Crvenog krsta Višegrad (OŠ „Vuk Karadžić“) osvojivši 21 bod.

Prvoplasirana ekipa nagrađena je desetodnevnim lјetovanjem u Bečićima, zahvalјujući Javnom fondu za dječiju zaštitu Republike Srpske. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa nagrađene su vrijednim nagradama za pokazano dobro znanje i uspjeh na Republičkom takmičenju. Svim učesnicima i instruktorima ekipa uručene su zahvalnice a pobjedničkim pehari i medalјe.

Pobjedničke ekipe CKRS stekle su pravo učešća na državnom takmičenju, zajedno sa ekipama CKFBiH i CK/KBD, koje organizuje Društvo Crvenog krsta/križa BiH.

U nedjelјi upozoravanja na opasnost od mina organizovan je i nagradni konkurs za izbor najbolјih likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola i najbolјih literarnih radova učenika srednjih škola u Republici Srpskoj, na temu „Za srećno i bezbrižno djetinjstvo – uklonimo minirana područja“. Rezultati konkursa:

Nagrađeni likovni radovi – osnovna škola:

  1. Dajana Ilić, IX 2 - OŠ „Petar P. Nјegoš“ Bileća
  2. Maša Jeftić, IV 2 - OŠ „Jovan Dučić“ Bijelјina
  3. Milica Dotlić, VIII 1 - OŠ „Majka Knežopolјka“ Knežica

Nagrađeni literarni radovi – osnovna škola:

  1. Anja Pekić, VIII2 –  „Mokro“ Mokro
  2. Neda Jotanović, VII2 – OŠ „Ivo Andrić“ Đulići, Teslić
  3. Milijana perić, IX1 – OŠ „Nikola Tesla“ Pilica, Zvornik

Nagrađeni literarni radovi – srednja škola:

  1. Helena Brajić, I2 – Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje
  2. Romana Roganović, I2 – Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje
  3. Anđela Marčeta III4 – Gimnazija Gradiška