Nedjelјa solidarnosti, 15.12-22.12.2018. godine

Crveni krst Republike Srpske u periodu od 15.12-22.12.2018. godine obilјežavanja Nedjelјu solidarnosti pod sloganom „Pomozite da pristojno živimo“. Nedjelјa solidarnosti je prilika kada Crveni krst animira stanovništvo a i sam pokazuje spremnost da pruži pomoć socijalno najugroženijim kategorijama našeg društva, naročito u vrijeme praznika i darivanja.

Tokom trajanja Nedjelјe, Crveni krst Republike Srpske će angažovati aktiviste, volontere i profesionalno zaposleno osoblјe CK kako bi zajedno podigli svijest naših građana i podsjetili ih na značaj humanosti i pružanje pomoći lјudima u stanju socijalne potrebe.

Štampan je i plakat povodom Nedjelјe solidarnosti koji je distribuisan putem opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta u cijeloj Republici Srpskoj, kako bi podstakli pojedince i institucije na humanost i darivanje najugroženijih stanovnika.

Crveni krst Republike Srpske će intenzivirati svoje aktivnosti tokom trajanja Nedjelјe solidarnosti i maksimalno se angažovati kako bi akcija bila uspješna.

Aktivnosti koje će CKRS sprovesti tokom trajanja Nedjelјe solidarnosti:

  • Prikuplјanje različitih aktikala (naročito higijenskih i prehrambenih),
  • Opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta, zajedno sa volonterima, oglasiće pokrenutu akciju prikuplјanja u školama i drugim ustanovama,
  • Animiraće potencijalne donatore i upoznati ih sa pokrenutom akcijom Crvenog krsta za socijalno ugrožene kategorije i darivanje u vrijeme praznika,
  • Prikuplјanje humanitarnih roba putem humanitarnih korpi, za higijenske i prehrambene artikle, postavlјenih u trgovačkim centrima, uz podršku omladinaca-volontera Crvenog krsta.