Pokazna vježba "Jahorina 2018"

Crveni krst Republike Srpske učestvovao je u pokaznoj vježbi „Jahorina 2018“ koja je u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina održana 27.11.2018. godine na platou Poljice na Jahorini. Vježba je izvedena s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad kao i međusobne koordinacije svih učesnika zaštite i spasavanja u kriznim situacijama.

Predviđeni scenario je požar na polaznoj stanici šestosjeda, usljed čega je došlo do nestanka električne energije i prekida rada šestosjeda. Vatrogasna brigada Pale je uspješno sanirala požar, gorska služba spasavanja Jahorina izvela evakuaciju skijaša sa žičare, dok je višenamjenska terenska ekipa OOCК Pale – ekipa prve pomoći takođe bila na visini zadatka, zbrinuvši skijaše sa lakšim povredama (opekotine, promrzline).

U vježbi spasavanja učestvovali su i pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo - Jedinica za podršku, tim Olimpijskog centra Jahorina, Gorske službe spasavanja "Jahorina", Republičke uprave Civilne zaštite, Vatrogasne brigade Pale i Doma zdravlja Pale.