BORAVAK DJECE U ODMARALIŠTU CK SRBIJE „KRISTA ĐORĐEVIĆ“ U BAOŠIĆIMA

U odmaralištu Crvenog krsta Srbije “Krista Đorđević” u Baošićima, u periodu od 16-25.07.2018.godine ispred Crvenog krsta Republike Srpske, boravilo je 49 djece zajedno sa dva pratioca-vaspitača. Uprava Odmarališta, poželjevši im dobrodošlicu, upoznala ih je sa kućnim redom koji su bili u obavezi da poštuju za vrijeme boravka u istom.

Tokom desetodnevnog boravka, predavači CK Srbije držali su časove na kojima su djeca širila znanja o Pokretu Crvenog krsta, učestvovali u radu radionica koje su vodili volonteri CK Srbije, a ostatak vremena predviđen je bio za aktivnosti zabavnog karaktera. Za djecu su obezbijeđena tri obroka dnevno, užina, a dva puta dnevno organizovano je kupanje u trajanju od po 3 časa pored odmarališta koje se nalazi na obali mora i ima svoju plažu.  

Djeca su se u Republiku Srpsku vratila puna utisaka, a boravak u Baošićima, jedno sasvim novo iskustvo, pamtiće dugo zbog sklapanja novih prijateljstava, svakodnevne komunikacije sa volonterima Crvenog krsta i domaćinskog odnosa uprave odmarališta „Krista Đorđević“ prema svima njima.

Boravak djece na moru finansijski je podržao Crveni krst Republike Srpske.