Pomoć ugroženom stanovništvu Grčke

Crveni krst Republike Srpske pokrenuo je akciju prikuplјanja novčanih sredstava za ugroženo stanovništvo Grčke, koje se nedavno suočilo sa katastrofalnim požarom u kojem su život izgubile 93 osobe a više desetina njih se i dalјe vode kao nestali. Gubici su veliki, kako lјudski tako i materijalni (uništeni domovi velikog broja stanovnika u dijelu Grčke nedaleko od glavnog grada Atine).  

Ne tako davno, 2014. godine, Republiku Srpsku su zahvatile poplave, a grčki narod je pokazavši saosjećanje i veliku solidarnost prema poplavlјenom stanovništvu naše zemlјe, organizovao akciju prikuplјanja humanitarne pomoći. 

Imajući u vidu prijatelјske odnose dva naroda, Crveni krst Republike Srpske prikuplјanjem novčane pomoći, želi dati doprinos u saniranju poslјedica katastrofe koja je zadesila stanovništvo Grčke.

Pokrenuta je i procedura kod MTEL operatera za dobijanje humanitarnog broja kako bi se i na taj način prikupila određena sredstva za pomoć grčkom narodu u saniranju poslјedica katastrofalnog požara.  

Uplate se mogu izvršiti na broj žiro računa Crvenog krsta Republike Srpske:

567 491 2700000752

Sberbank

sa naznakom: „Pomoć ugroženom stanovništvu Grčke“

 

Hvala za iskazanu humanost!