KAMP PODMLATKA CRVENOG KRSTA REPUBLIKE SRPSKE

 

Ljetni kamp Podmlatka Crvenog krsta ove godine održan je u periodu od 24-30. juna u Domu učenika u Trebinju i u njemu je boravilo 67 polaznika.

Kamp je otvorio generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović, a učesnicima su se obratili i Marica Tomović, sekretar GOCK Trebinje, Zoran Milošević, načelnik za društvene djelatnosti Grada Trebinje i Marijana Krsmanović, upravnik Ljetne škole Crvenog krsta. Otvaranju su prisustvovali Ljubo Čordašević, potpredsjednik CKRS, Veselinka Trobok, koordinator za podmladak i omladinu u CKRS i Aleksandar Koprivica, direktor Centra za socijalni rad Trebinje.

Tokom realizacije kampa obrađene su slјedeće oblasti: diseminacija, Crveni krst u školi, prva pomoć uz realistički prikaz povreda, stanja i obolјenja i zdravstveno prosvjećivanje sa akcentom na bolesti ovisnosti.

Za vrijeme održavanja kampa, organizovana je posjeta manastiru Tvrdoš i Hercegovačkoj Gračanici. Večernji časovi bili su planirani za slobodne aktivnosti (zabavne večeri uz maskenbal, pidžama žurka, proslava rođendana za dva učesnika kampa itd).

Domaćin kampa, Marko Savović, zajedno sa volonterima Gradske organizacije Crvenog krsta Trebinje, cijelo vrijeme pružao je podršku u realizaciji pomenutog kampa. 

Poslјednji dan kampa održana je pokazna vježba kao provjera znanja stečenog u kampu, nakon čega su polaznicima Ljetne škole Crvenog krsta Republike Srpske uručene diplome a upravi kampa, instruktorima i pratiocima zahvalnice.

Kamp je 30. juna zatvorio Jovo Grujičić, predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske.