Aktuelnosti
Istorijat
Organizaciona struktura
Programi
Dokumeti
Publikacije CKRS
Servis
Pretraga
Linkovi
Galerija slika
Video
Kontakt
_______________
obilježena dječija nedjelja

 Dječija nedjelјa je ove godine obilјežena od 5. do 10. oktobra pod sloganom “Srećna djeca – Srećni ljudi.“ Cilј obilјežavanja Nedjelјe djeteta je da se dodatnim aktivnostima ukaže na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i obavezu adekvatnog reagovanja u različitim situacijama u kojima se djeca nađu na svom putu odrastanja. Crveni krst RS je povodom Nedjelje djeteta ugostio mališane iz vrtića Bubamara Pale.

Opširnije...
 
U Bileći održana regionalna pokazna vježba

 U bivšoj bilećkoj kasarni u organizaciji Oružanih snaga BiH izvedena je pokazna vježba zaštite i spasavanju u vanrednim situacijama.Tema vježbe je bila pružanje pomoći unesrećenim nakon pretpostavljenog katastrofalnog zemljotresa. Ostvarena je dobra koordinacija među ekipama na realizaciji njihovih specifičnih zadataka po pitanju spašavanja od požara, oslobađanja iz oštećenog automobila, pružanja medicinske pomoći i slično.Na vježbi je učestvovalo preko 100 učesnika, a svoj doprinos su dali pripadnici Vatrogasne jedinice iz Trebinja i Bileće, Crveni krst iz Trebinja, Bileće i Gacka, pripadnici Civilnih zaštita, Gorske službe spašavanja, Oružanih snage BiH i ekipa hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bileća.

Opširnije...
 
Nedjelja borbe protiv tuberkuloze

 11.09.2015. - Crveni krst Republike Srpske u vremenu od 14. do 21. septembra 2015. godine obilјežava Nedjelјu borbe protiv tuberkuloze, s cilјem jačanja svijesti stanovništva o tuberkulozi kao zaraznoj bolesti, te o važnosti prevencije i pravovremenog liječenja tuberkuloze. Cilј je da se svaki pojedinac što detalјnije upozna sa ovom bolešću kako bi mogao na vrijeme prepoznati simptome i javiti se lјekaru, jer je liječenje tuberkuloze najbolјa preventivna mjera u sprječavanju širenja zaraze.

Sve aktivnosti Crvenog krsta u toku ove nedjelјe odvijaju se pod sloganom „Zaustavimo tuberkulozu“.

Opširnije...
 
Društvo Crvenog krsta/križa BiH u akciji pomoći izbjeglicama

 26.08.2015. - Posljednjih mjeseci svjedoci smo teške, često i dramatične humanitarne situacije koja se događa u zemljama regije i zemljama Mediterana zbog teškoća u zbrinjavanju izuzetno velikog broja migranata i izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratovima, dugotrajnim sukobima i kršenjima ljudskih prava. Izbjeglička kriza u regionu je posljednjih dana dostigla dramatične razmjere. Samo u protekla dva dana u Srbiju je poslije prolaska kroz Makedoniju ušlo više od 7000 ljudi. Očekuje se priliv većeg broja izbjeglica i migranata koji su na putu ka zemljama Evropske unije.

Opširnije...
 
preporuke za zaštitu od vrućina

 20.07.2015. - S obzirom na ekstremno visoke temperature ovih dana, Crveni krst upozorava građane Republike Srpske da što manje vremena provode na otvorenom, posebno u najtoplijem periodu dana od 10 do 17 časova. Velike vrućine mogle bi uticati na većinu populacije, te se preporučuje, koliko god je moguće, boravak u zatvorenim i rashlađenim prostorijama, suzdržavanje od fizičkih radova, češće tuširanje mlakom vodom i uzimanje što više tečnosti. Ovo se posebno odnosi na hronične bolesnike kod kojih se mogu javiti pojačane tegobe, ali i simptomi poput glavobolјe, opšte slabosti, razdražlјivosti, iscrplјenosti, kao i problemi sa spavanjem. Ukoliko postoji potreba za izlazak van kuće, preporučuje se maksimalna zaštita od UV zračenja, boravak u hladu kada god je to moguće, uzimanje veće količine tečnosti uz izbjegavanje alkohola i napitaka sa puno kofeina i šećera, manji, laganiji obroci tokom dana, kao i korištenje široke, svijetle odjeće od prirodnih materijala, šešira sa širokim obodom i sunčanih naočala. Posebno upozoravamo roditelјe da, u ovom periodu, zaštite svoju djecu koja često borave napolјu, da ih ni na kratko ne ostavlјaju same u parkiranim vozilima, te da se pridržavaju svih preporučenih mjera za zaštitu od visokih temperatura.

 

 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 324
Galerija slika