Aktuelnosti
Istorijat
Organizaciona struktura
Programi
Dokumeti
Publikacije CKRS
Servis
Pretraga
Linkovi
Galerija slika
Video
Kontakt
_______________
Delegacija CK u posjeti Solferinu

 19. juni 2015. - Delegacija Društva Crvenog krsta/križa BiH otputovala je jutros za Solferino, gdje se u subotu 20. juna održava tradicionalna bakljada, u znak sjećanja na bitku kod Solferina i začetak organizacije Crvenog krsta.

Opširnije...
 
prijem kod ministra inostranih poslova bih

 19. juni 2015. - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je juče generalne sekretare Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog krsta Republike Srpske, kao i predstavnike austrijske kompanije Novomatic AG.

Opširnije...
 
učešće na vježbi u makedoniji

 Tim Crvenog krsta Republike Srpske sastavlјen od 11 članova je, nakon obavlјenih priprema, 15.6.2015. godine otputovao u Makedoniju, gdje će se u ovkiru IPA programa saradnje II (2013-2015), održati pokazna vježba pod nazivom „IPA CAMPEX 2015“. Vježba traje od 15. do 19.6.2015.godine, a sastoji se u zbrinjavanju ugroženog stanovništva/podizanju kampa, te pružanju prve medicinske pomoći, dok je pretpostavlјeni scenario razorni zemlјotres u Skoplјu.

Vježba ima međunarodni karakter, a učestvovavaće i timovi iz Srbije, Crne Gore, Turske, Albanije, Nјemačke i Italije. Bosnu i Hercegovinu predstavlјaju dva tima, tim Crvenog krsta Republike Srpske i tim Federalne uprave Civilne zaštite. Organizator vježbe je Civilna zaštita Evropske unije.

 


Opširnije...
 
održan VII susret dobrovoljnih davalaca krvi "Jahorina 2015"

 Sedmi susret dobrovoljnih davalaca krvi održan je na Jahorini 13. juna 2015. godine. Susret je i ove godine organizovan povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 14. juna, pod sloganom „Hvala što spašavaš moj život“. Cilj obilježavanje je bio da se oda zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji svakodnevno spašavaju ljudske živote. Na Jahorini se okupilo više od 600 dobrovoljnih davalaca krvi iz cijele Republike Srpske.

Opširnije...
 
XX republičko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći

 XX republičko takmičenje ekipa Podmlatka i Omladine Crvenog krsta Republike Srpske u pružanju prve pomoći uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja održano je u Tesliću 31. maja 2015.godine na lokalitetu Banje Vrućica. Takmičenje je otvorio Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Dragan Bogdanić.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 317
Galerija slika