Aktuelnosti
Istorijat
Organizaciona struktura
Programi
Dokumeti
Publikacije CKRS
Servis
Pretraga
Linkovi
Galerija slika
Video
Kontakt
_______________
posjeta bolnici kasindo

U četvrtak 14.05.2015.godine, povodom Nedjelje Crvenog krsta, generalni sekretar CKRS Đoko Mihajlović posjetio je Bolnicu Kasindo u Istočnom Sarajevu i tom prilikom uručio četiri poklon paketa bebama rođenim u toku Nedjelje Crvenog krsta.

"Ovo je simboličan gest kojim ove bebe, koje su rođene u Nedjelji Crvenog krsta, želimo da uvedemo u porodicu humanista i da od malih nogu postanu humani članovi društvene zajednice" rekao je Mihajlović prilikom posjete bolnici.

Ovo je dugogodišnja praksa Crvenog krsta da bebama koje se rode na Svjetski dan Crvenog krsta (dan kada je rođen osnivač Crvenog krsta Anri Dinan) u svim gradovima u Republici Srpskoj poklanja bebi-pakete.

Prilikom posjete CKRS je donirao bolnici i posteljinu (10 kom), jastuke (10 kom), čarape (100 kom), šampon (100kom), pasta za zube (100 kom), 4 palete vlažnih maramica, 340 l sredstva za dezinfekciju i 2000 kom nesterilnih rukavica.

 
aktivnosti u toku Nedjelje CK

 Predsjednik i sekretar Opštnske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dejan Galić i Danojka Mićić uručili su 8. maja pet bebi-paketa za novorođenčad u porodilištu Opšte bolnice. Kako su saopštili, ova aktivnost je prva u nizu aktivnosti koje će biti preduzete u okviru Nedelјe crvenog krsta od 8. do 15. maja.

Opširnije...
 
nagrađeni radovi na konkursu

Crveni krst Republike Srpske je raspisao nagradni konkurs za izradu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola, povodom Nedjelje Crvenog krsta na temu “SNAGA HUMANOSTI-OSNOVNI PRINCIPI CRVENOG KRSTA U AKCIJI“

Većina škola u Republici Srpskoj uzela je učešće na ovom konkusu, a ove godine tema je bila posvećena Osnovnim principima Crvenog krsta, što je i prilika da se školska omladina bolje upozna sa organizacijom Crvenog krsta.

Najbolji radovi sa regija su stigli u CKRS gdje ih je ocijenio stručni žiri u sastavu: 1.Novka Vasiljević - nastavnik srpskog jezika 2.Branislav Kovačević-profesor likovne kulture 3.Veselinka Trobok – profesor pedagogije i psihologije, koordinator u CKRS

Žiri je odabrao po tri najbolja rada u obje kategorije, a republičko takmičnje iz prve pomoći će biti prilika da se nagrađenim učenicima uruče nagrade 31.05.2015.u Tesliću.

Opširnije...
 
#naši principi u akciji

 Crveni krst Republike Srpske svim volonterima, aktivistima i profesionalnom osoblju Crvenog krsta u Republici Srpskoj i u cijelom svijetu čestita 8. maj - Svjetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Prisjetimo se, na današnji dan je rođen osnivač Međunarodnog pokreta i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Anri Dinan, čija je ideja i predanost dovela do toga da danas imamo svjetski Pokret Međunarodnog krsta i Crvenog polumjeseca čiji volonteri i aktivisti svakodnevno spašavaju živote ugroženih ljudi.

Ove godine, obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog krsta počinje i obilježavanje 50. godišnjice usvajanja Osnovnih principa Crvenog krsta i njihovog značaja u humanitarnim aktivnostima. Osnovnih principa ima sedam i to su: humanist, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 312
Galerija slika