Aktuelnosti
Istorijat
Organizaciona struktura
Programi
Dokumeti
Publikacije CKRS
Servis
Pretraga
Linkovi
Galerija slika
Video
Kontakt
_______________
XV REPUBLIČKO KVIZ TAKMIČENJE O POZNAVANJU POKRETA CRVENOG KRSTA

 U prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske na Palama u petak 13.11.2015.godine održano je XV republičko kviz takmičenje o poznavanju pokreta Crvenog krsta.
Kviz takmičenje predstavlja popularan metod edukacije mladih, a samim tim i način da mlade privučemo da postanu članovi i volonteri Crvenog krsta.
Učešće na takmičenju je uzelo devet ekipa koje su pobjednici na školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima, a to su:

Opširnije...
 
konkurs povodom nedjelje upozoravanja na opasnost od mina

19.10.2015. - Crveni krst Republike Srpske povodom Nedjelјe upozoravanja na opasnost od mina, koja traje od 8. do 15. decembra 2015. godine raspisuje nagradni konkurs za učenike osnovnih škola:

Opširnije...
 
državno takmičenje ekipa prve pomoći - istočna ilidža šampion u obje kategorije

 Na poligonima u Hotelu “Kardial” – Banje Vrućice u Tesliću 10.10.2015. godine održano je Četrnaesto državno takmičenje ekipa prve pomoći uz realistički prikaz stanja, povreda i oboljenja. Takmičile su se ekipe Podmlatka i Omladine, pobjednici sa entitetskih takmičenja u Crvenom krstu Republike Srpske i Crvenom križu Federacije BiH. Organizator takmičenja je bilo Društvo Crvenog krsta/križa BiH, a suorganizator Opštinska organizacija Crvenog krsta Teslić, koja je bila domaćin ove manifestacije.

Opširnije...
 
obilježena dječija nedjelja

 Dječija nedjelјa je ove godine obilјežena od 5. do 10. oktobra pod sloganom “Srećna djeca – Srećni ljudi.“ Cilј obilјežavanja Nedjelјe djeteta je da se dodatnim aktivnostima ukaže na važnost prepoznavanja potreba svakog djeteta i obavezu adekvatnog reagovanja u različitim situacijama u kojima se djeca nađu na svom putu odrastanja. Crveni krst RS je povodom Nedjelje djeteta ugostio mališane iz vrtića Bubamara Pale.

Opširnije...
 
U Bileći održana regionalna pokazna vježba

 U bivšoj bilećkoj kasarni u organizaciji Oružanih snaga BiH izvedena je pokazna vježba zaštite i spasavanju u vanrednim situacijama.Tema vježbe je bila pružanje pomoći unesrećenim nakon pretpostavljenog katastrofalnog zemljotresa. Ostvarena je dobra koordinacija među ekipama na realizaciji njihovih specifičnih zadataka po pitanju spašavanja od požara, oslobađanja iz oštećenog automobila, pružanja medicinske pomoći i slično.Na vježbi je učestvovalo preko 100 učesnika, a svoj doprinos su dali pripadnici Vatrogasne jedinice iz Trebinja i Bileće, Crveni krst iz Trebinja, Bileće i Gacka, pripadnici Civilnih zaštita, Gorske službe spašavanja, Oružanih snage BiH i ekipa hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bileća.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 327
Galerija slika