Aktuelnosti
Istorijat
Organizaciona struktura
Programi
Dokumeti
Publikacije CKRS
Servis
Pretraga
Linkovi
Galerija slika
Video
Kontakt
_______________
Društvo Crvenog krsta/križa BiH u akciji pomoći izbjeglicama

 26.08.2015. - Posljednjih mjeseci svjedoci smo teške, često i dramatične humanitarne situacije koja se događa u zemljama regije i zemljama Mediterana zbog teškoća u zbrinjavanju izuzetno velikog broja migranata i izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja zahvaćenih ratovima, dugotrajnim sukobima i kršenjima ljudskih prava. Izbjeglička kriza u regionu je posljednjih dana dostigla dramatične razmjere. Samo u protekla dva dana u Srbiju je poslije prolaska kroz Makedoniju ušlo više od 7000 ljudi. Očekuje se priliv većeg broja izbjeglica i migranata koji su na putu ka zemljama Evropske unije.

Opširnije...
 
preporuke za zaštitu od vrućina

 20.07.2015. - S obzirom na ekstremno visoke temperature ovih dana, Crveni krst upozorava građane Republike Srpske da što manje vremena provode na otvorenom, posebno u najtoplijem periodu dana od 10 do 17 časova. Velike vrućine mogle bi uticati na većinu populacije, te se preporučuje, koliko god je moguće, boravak u zatvorenim i rashlađenim prostorijama, suzdržavanje od fizičkih radova, češće tuširanje mlakom vodom i uzimanje što više tečnosti. Ovo se posebno odnosi na hronične bolesnike kod kojih se mogu javiti pojačane tegobe, ali i simptomi poput glavobolјe, opšte slabosti, razdražlјivosti, iscrplјenosti, kao i problemi sa spavanjem. Ukoliko postoji potreba za izlazak van kuće, preporučuje se maksimalna zaštita od UV zračenja, boravak u hladu kada god je to moguće, uzimanje veće količine tečnosti uz izbjegavanje alkohola i napitaka sa puno kofeina i šećera, manji, laganiji obroci tokom dana, kao i korištenje široke, svijetle odjeće od prirodnih materijala, šešira sa širokim obodom i sunčanih naočala. Posebno upozoravamo roditelјe da, u ovom periodu, zaštite svoju djecu koja često borave napolјu, da ih ni na kratko ne ostavlјaju same u parkiranim vozilima, te da se pridržavaju svih preporučenih mjera za zaštitu od visokih temperatura.

 

 

 
održan omladinski kamp u bijeljini

 Kamp za Omladinu Crvenog krsta Republike Srpske održan je u Bijeljini od 01.do 10.07.2015.godine. Da bi obezbijedili nove volontere za budućnost, Crveni krst Republike Srpske organizuje različite oblike edukacije mladih volontera i aktivista, a najpopularniji oblik edukacije su upravo omladinski kampovi. Osnovni cilj je razvijati kod mladih osjećaj solidarnosti i humanosti, da pronađu oblast, odnosno programsku aktivnost Crvenog krsta, koja ih najviše zanima, kako bi iz te oblasti postali instruktori. Program i sadržaj rada Omladinskog kampa je bio sledeći: Diseminacija kroz promociju humanih vrijednosti; Prva pomoć; Realistički prikaz povreda stanja i oboljenja; Reproduktivno zdravlje i bolesti zavisnosti; Trafiking-borba protiv trgovine ljudima; Bezbjednost i spasilaštvo na vodi.

Opširnije...
 
ljetna škola za podmladak crvenog krsta

 Ljetna škola za Podmladak Crvenog krsta Republike Srpske održana je u Modriči-Riječani u periodu od 26.06.-01.07.2015.godine. Cilj organizovanja Ljetne škole za Podmladak Crvenog krsta je osposobljavanje i edukacija mladih o specifičnim oblastima rada i humanim vrijednostima. Uloga Crvenog krsta je da vaspitava mlade u duhu humanizma, tolerancije i poštovanja principa na kojima i počiva naša organizacija. Za četiri radna dana, koliko je trajala škola, učesnici su prošli kompletan program: Diseminacija; Crveni krst u školi, njegovanje solidarnosti kod mladih; Prva pomoć; Zdravstveno prosvjećivanje sa akcentom na bolesti zavisnosti,ekološku kulturu i reproduktivno zdravlje; Zabavne i sportske aktivnosti. U školi su uzeli učešće po jedan član Podmlatka iz svake opštine i po dva člana iz gradova Republike Srpske.

Opširnije...
 
Delegacija CK u posjeti Solferinu

 19. juni 2015. - Delegacija Društva Crvenog krsta/križa BiH otputovala je jutros za Solferino, gdje se u subotu 20. juna održava tradicionalna bakljada, u znak sjećanja na bitku kod Solferina i začetak organizacije Crvenog krsta.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1 - 6 od 321
Galerija slika