23. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ЕКИПА ПРВЕ ПОМОЋИ ЦКРС

У Спортском центру „Олимп“ у Палама, дана 26.05.2018.године, одржано је 23. Републичко такмичење екипа прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења.

Учеснике такмичења, у име Општине Пале, поздравио је начелник Бошко Југовић, а испред Друштва ЦК/КБиХ такмичењу је присуствовао предсједник Рајко Лазић. 23. Републичко такмичење екипа прве помоћи отворио је генерални секретар Ђоко Михајловић. 

На такмичењу је учешће узело укупно 18 екипа, побједници регионалних такмичења (девет екипа подмлатка и девет екипа омладине). Такмичење се одвијало на три полигона са тачно дефинисаним задацима: „минско поље“, „несрећа у аутомеханичарској радњи“ и „несрећа у породици“, чијој вјеродостојности је допринио изузетан рад шминкера и маркираната.

Главни судија 23. Републичког такмичења екипа прве помоћи била је др Сања Кецман Продан из Приједора, а главне судије у полигону: др Јасмина Букејловић из Добоја, др Синиша Шаран из Добоја и Бојан Ђекић из Дервенте.

Побједник овогодишњег Републичког такмичења екипа прве помоћи уз реалистички приказ повреда, стања и обољења је екипа подмлатка ЦК - ОШ „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине са освојених 550 бодова и екипа омладине ЦК - „Гимназија“ Бања Лука са освојених 523 бода.

Пласман екипа 23. Републичког такмичења екипа прве помоћи:

ПОДМЛАДАК:          

I мјесто

ОШ “Кнез Иво од Семберије“ Бијељина

II мјесто

ОШ „Доситеј Обрадовић“ Добој

III мјесто

ОШ „Петар Кочић“ Приједор

IV мјесто

ОШ „Свети Сава“ Гацко

V мјесто

ОШ “В. Чубриловић“ Градишка

VI мјесто

ОШ “Петар Кочић“ Мркоњић Град

VII мјесто

ОШ „Пале“ Пале

VIII мјесто

ОШ „Свети Сава“ Зворник

IX мјесто

ОШ „Рудо“ Рудо

ОМЛАДИНА:

I мјесто

„Гимназија“ Бања Лука

II мјесто

„Медицинска школа“ Добој

III мјесто

„Клуб младих“ ГОЦК Бијељина

IV мјесто

„Гимназија“ Мркоњић Град

V мјесто

СШЦ „Приједор“ Приједор

VI мјесто

„Клуб младих“ ГОЦК Требиње

VII мјесто

СШЦ „Петар Кочић“ Зворник

VIII мјесто

СШЦ „Вишеград“ Вишеград

IX мјесто

„Клуб младих“ ООЦК Рогатица

Побједничким екипама уручени су пехари и медаље а осталим учесницима дипломе за учешће у 23. Републичком такмичењу. За најбољег маркиранта проглашена је Сања Пуљаревић из Градишке, а најбољег шминкера Кристина Којић из Бања Луке и Вања Костић из Приједора.

Побједничке екипе у категорији подмлатка и категорији омладине (I, II и III мјесто) стекле су право учешћа на државном такмичењу екипа прве помоћи, које ће се одржати током ове године (датум и мјесто одржавања ће бити накнадно дефинисани).