Недјеља Црвеног крста, 8-15. маја 2018. године

Посјета Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске

Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста, делегација Црвеног крста Републике Српске, на челу са генералним секретаром Ђоком Михајловићем, уприличила је 8. маја посјету Министарству здравља и социјалне заштите РС и том приликом разговарала са министром Драганом Богданићем.

Министар Богданић се захвалио Црвеном крсту Републике Српске на активизму и подстицању хуманитарних вриједности у друштву и нагласио потребу укључивања што већег броја младих у ову организацију. 

Представници Црвеног крста Републике Српске информисали су министра Богданића о активностима у протеклој години, планираним активностима у Недјељи Црвеног крста као и о наградном конкурсу за избор најбољих ликовних и литерарних радова ученика основних  и средњих школа под слоганом “Дијели са другима оно што те чини сретним“.

Током трајања Недјеље Црвеног крста посебна пажња посвећена је активностима које се проводе у циљу омасовљења чланства  и повећања броја чланова и волонтера Црвеног крста. 

Посјета Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Бања Лука

Истог дана делегација Црвеног крста Републике Српске посјетила је Клинику за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бања Луци и том приликом породиљама уручила пригодне беби пакете.

Ово су само неке од планираних и реализованих активности у Недјељи Црвеног крста: продаја грађанских маркица на трговима, градским улицама, школама и тржним центрима, показне вјежбе из прве помоћи, акције добровољног даривања крви, постављање штандова са промотивним материјалом и информисање пролазника о историјату и улози Црвеног крста, сабирне акције по школама и мјесним заједницама, посјета старим лицима и др.