ОДРЖАНО IX ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ „МИСЛИ МИНЕ“

У просторијама Градске организације Црвеног крста Бања Лука дана 20.04.2018. године одржано је IX државно такмичење „Мисли мине“ екипа основних школа, које су на републичком/федералном такмичењу освојиле прва мјеста и стекле право учешћа на државном такмичењу. Организатор такмичења из програма Упозоравање на опасност од мина је  Друштво Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине.

Такмичење је отворио др Милан Латиновић, члан Предсједништва Друштва ЦК/КБиХ, а такмичарима и гостима обратила се и Зорица Лучић, делегат за сарадњу Међународног комитета Црвеног крста.

Такмичење је организовано и одржано у складу са општим пропозицијама, а трочлани жири је радио у саставу:

Ивана Грујић, предсједник жирија – ДЦК/KБиХ,

Татјана Бојиновић, члан жирија – БХМАЦ и

Милисав Пантић, члан жирија – РУЦЗ РС.

Побједник овогодишњег такмичења била је екипа ОШ „Петар Кочић“ Кравица из Братунца, али су и остали учесници показали висок ниво знања што ће допринијети њиховом сигурном понашању у мински угроженим подручјима.

ПЛАСМАН ЕКИПА:

I мјесто - екипа ОШ „Петар Кочић“ Кравица, Братунац

II мјесто - екипа ОШ „Вук Караџић“, Вишеград

III мјесто - екипа ОШ „Друга основна школа“ Илиџа, Храсница

Екипе: ОШ „Сутјеска“ из Модриче, ОШ „Подорашје“ из Сребреника, ОШ „Хусеин еф. Ђозо“ из Горажда освојиле су исти број бодова и дијеле четврто мјесто.

Екипама и школама које су освојиле I, II и III мјесто уручене су вриједне награде, медаље, пехари и дипломе, а свим учесницима захвалнице за учешће на такмичењу.

IX државно такмичење “Мисли мине” ученика основних школа реализовано је уз финансијску подршку Међународног комитета Црвеног крста – Делегација у Сарајеву.