Одржана 17. конференција младих ЦКРС

У просторијама Црвеног крста Републике Српске у Палама, дана 03.03.2018. године одржана је 17. конференција младих ЦКРС. Ово је једна од програмских активности коју Црвени крст Републике Српске реализује у контуитету већ дуги низ година. Током трајања конференције, млади су имали прилику да презентују реализоване активности из 2017. године из својих општинских и градских организација Црвеног крста те да планирају активности за наредни период.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић рекао је да је ријеч о конференцији радно-забавног карактера која помаже младима да направе свој програм рада и спроведу га у срединама у којима дјелује Црвени крст, као и да изразе своје жеље.

"Ми смо организација која ради искључиво са волонтерима. Млади волонтери дали су велики допринос у свим акцијама и јако су храбри", рекао је Михајловић новинарима на Палама.

Он је истакао да друштво у цјелини треба да ради са младим људима и да им пружи подршку.

"То се односи на здрав стил живота, борбу против наркоманије, пушења, алкохолизма и свих порока који пријете њиховом здрављу, као и превенцију полно преносивих болести", рекао је Михајловић.

Предсједник Конференције младих Црвеног крста Републике Српске Сњежана Томић рекла је да се ова конференција одржава сваке године као и да се ради о већ традиционалној активности ЦКРС, на којој се разматрају реализоване активности из претходне године.

Конференцији младих Црвеног крста Републике Српске присуствовало је 28 чланова те секретари КОЦК Сарајево-Романија, КОЦК Семберија, Мајевица и Посавина, КОЦК Добој и КОЦК Источна Херцеговина као гости поменуте конференције.