Донација цријепа домаћинствима у Власеници

Црвени крст Републике Српске укључио се у акцију помоћи становништву општине Власеница, након што је ово подручје у децембру 2017. године задесило олујно невријеме причинивши велику материјалну штету на стамбеним објектима те јавним и другим установама.

У сарадњи са Друштвом Црвеног крста/крижа БиХ, Црвени крст Републике Српске обезбиједио је одређене количине цријепа за седам домаћинстава чији су стамбени објекти, током олујног вјетра, претрпјели знатна оштећења. Донација је уручена дана 24.01.2018. године.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Махајловић рекао је новинарима да је ријеч о првој донацији од 8.000 комада цријепа која је упућена у Власеницу за породице чији су домови остали без крова.

“Дошли смо овдје да уручимо донацију и упутимо апел онима који могу да помогну”, рекао је Михајловић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је у невремену оштећено 300 стамбених, јавних и привредних објеката на подручју Власенице.

“Укупна штета процијењена је на један милион КМ и ова општина не може сама да обезбиједи толика средства”, рекао је Краљевић и позвао људe добре воље да помогну грађанима Власенице у санирању штете.

Десимиру Мирковићу, коме је вјетар срушио кров на породичној кући, каже да је ова помоћ корисна, али да му недостаје још материјала како би кућу оспособио за нормалан живот.

Овом акцијом помоћи становништву у санирању посљедица олујног вјетра Црвени крст Републике Српске, у наредном периоду, обухватиће и општине Петрово и Кнежево.