Пружање помоћи онима којима је помоћ потребна!

ЗВОРНИК- Представници Црвеног крста Републике Српске и Градског одбора Црвеног крста Зворник донирали су  поводом Недјеље дјетета, пригодне поклоне, школски и други материјал Центру за подршку дјеци са сметњама у развоју и њиховим породицама, Удружењу лица са посебним потребама “Рука-Руци”, те Дјечијем вртићу “Наша радост”.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић нагласио је да је мисија Црвеног крста, не само социјално-хуманитарна дјелатност, него и његовање здравог начина живота, стварање здраве младе личности.
“Дјеца увијек имају нашу пажњу, али у оквиру Недјеље дјетета наше активности усмјерене ка дјеци су још интензивније. Ми старији смо у обавези да им обезбиједимо услове за здраво и лијепо одрастање”, рекао је новинарима Михајловић.

Секретар Градског одбора црвеног крста Зворник Дана Мићић рекла је да су Центру за подршку дјеци са сметњама у развоју и њиховим породицама донирана инвалидска колица, играчке, канцеларијски и школски материјал и хигијенски пакети.

Она је навела да је 20 хигијенских пакета обезбиједио Црвени крст Републике Српске, док је Градски Црвени крст набавио школски и канцеларијски материјал, играчке и слаткише.

ВЛАСЕНИЦА- Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић упутио је јавни позив за пружање помоћи општини Власеница у санирању посљедица олујног невремена, које је протеклих дана погодило ову општину.
Михајловић је, након разговора са замјеником команданта Штаба за ванредне ситуације општине Власеница Горданом Трампић и начелником за финансије Марком Тодоровићем, новинарима изјавио да је тренутна ситуција у тој општини крајње сложена и захтијева хитне акције.
“Црвени крст је једна од организација чија је мисија заштита људских живота и олакшавање патњи становништва и тим поводом сам овдје”, рекао је Михајловић.

“Желимо да упутимо апел свима који могу да помогну. Не постоји ниједна толико јака држава која може сама да ријеши овакав проблем. Нека дођу у Власеницу и са локалном управом се договоре шта је потребно учинити да се тренутна ситуација превазиђе”, навео је Михајловић.
Он је изразио увјерење да ће грађани Републике Српске и региона показати висок ниво хуманости и, у границама својих могућности, помоћи становницима Власенице.

ПАЛЕ- Општинска организација Црвеног крста Пале подијелила је 80 хуманитарних пакета социјално угроженим породицама поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.
Секретар Општинске организације Црвеног крста Јелена Петровић рекла је Срни да су подијељени пакети који садрже основне животне намирнице.

Петровићева је нагласила да је ова активност организована поводом божићних празника и да Црвени крст сваке године огранизује овакве видове акција са циљем да се покаже солидарност и хуманост у празничним данима.
Она је навела да су организовали и акцију “Пакетићи за љепши осмјех” која још траје, те да су пунктове поставили у тржним центрима “Том” и “Бест” гдје грађани могу оставити своје донације.
“Припремићемо 120 пакетића који ће бити додијељени дјеци са евиденције Центра за социјални рад Пале”, каже Петровићева, те додаје да ће подјела бити обављена 11. јануара у Културном центру Пале.

ФОЧА - Општинска организација фочанског Црвеног крста обезбиједила је, уочи новогодишњих празника, свим ученицима подручних и ученицима других разреда централних основних школа у Фочи више од 300 хигијенских пакета и сетова школског прибора.
У школи у Броду на Дрини уручена су 93, а у школи у Миљевини 63 хигијенска пакета.
Хигијенске пакете и сетове школског прибора добило је осам ученика школе на Поповом Мосту, десет ученика школе у Драгочави и девет у Мјешајама.
Ученицима других разреда централних основних школа “Свети Сава” и “Веселин Маслеша” биће подијељено 120 сетова школског прибора, потврђено је у фочанском Црвеном крсту.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Општински одбор Црвеног крста ООЦК Источна Илиџа подијелио је, поводом божићних празника, више од 200 пакета хуманитарне помоћи социјално угроженим породицама са подручја ове општине.
Секретар ОО ЦК Источна Илиџа Ранко Скакавац изјавио је Срни да се у пакетима вриједним 35 КМ налазе основни прехрамбени производи – брашно, уље, шећер, со, конзерве, те производи за личну хигијену.

Према његовим ријечима, намирнице су претходих дана у тржним центрима прикупљали млади волонтери ЦК из основних школа са подручја општине Источна Илиџа и из Средњошколског центра, а одређену количину донирао је један приватни предузетник.

Он је рекао да ће хуманитарни пакети бити подијељени, не само корисницима Центра за социјални рад Источна Илиџа, него свима који нису у могућности да обезбиједе намирнице за предстојеће божићне празнике.

Најављујући да ће наредних дана бити одржана Скупштина ОО ЦК Источна Илиџа на којој ће бити усвојен план рада за ову годину, Скакавац је истакао да ће једна од првих активности ове организације бити учешће у реализацији манифестације пливање за Часни Крст која се традиционално одржава на ријеци Жељезници у Војковићима на Богојављење 19. јануара.