Радионица у Орашју

У периоду од 17. до 19.10.2017. године у Орашју је  у организацији Швајцарског ЦК, одржана радионица о планирању друге фазе Пројекта „Управљање ризицима од катастрофа на нивоу заједница“ који се од новембра 2015. године спроводи у општинама Шамац, Орашје и Брчко.

Циљ нове фазе је боља припремљеност те правовремени и ефикасан одговор структуре националног друштва и локалних власти у заштитити становништва угроженог природним катастрофама.

Наредна фаза Пројекта обухватиће још двије ООЦК у Републици Српској и ФБиХ, с тим што ће се имплементација Пројекта наставити и даље у ООЦК Шамац, ЦК Орашје и ЦКБД наредне три године колико ће трајати друга фаза, почевши од 2018. године.

Радионицу је водио евалуатор прве фазе Пројекта Robert Roots, а у раду радионице учествовали су Sophie Hirsig (junior program officer) службеник за катастрофе у Швајцарском Црвеном крсту у Берну, представници Швајцарског ЦК – канцеларија у Тузли и теренска канцеларија Орашје, секретари ООЦК Шамац, Орашје и Брчко, координатори Програма Припрема и одговоr на катастрофе у ЦКРС и ЦКФБиХ, представници Оружаних снага БиХ, цивилне заштите Шамац и Орашје, помоћник министра сигурности БиХ – сектор за мигранте, секретари ООЦК Братунац, ЦК Бихаћ и ЦК Горажде, ватрогасне бригаде Шамац и Орашје, Дома здравља Орашје и др.