План активности за Дјечију недјељу 2017.

Дјечија недјеља је традиционална активност Црвеног крста Републике Српске,  која ће ове године  бити обиљежена у термину од 02. до 08.10.2017. године. Ова манифестација се реализује на нивоу Републике Српске у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите, Министарством породице, омладине и спорта и Министарством просвјете и културе  под заједничким слоганом: ,,ДЈЕЧИЈИ СВИЈЕТ- МОЈ СВИЈЕТ“.

Активности ЦКРС за ову годину  ће бити усмјерене на побољшање  друштвеног положаја дјеце и  омладине са сметњама  у  развоју, промоцију једнаких могућности и спровођење активности на равноправном учествовању лица са инвалидитетом у свим областима живота.

Активности ће се реализовати на нивоу градских и  општинских организација Црвеног крста.

Црвени крст Републике Српске је обезбиједио   хигијенске пакете за сваку ГОЦК и ООЦК који ће бити употребљени у посјети установама и удружењима  дјеце са посебним потребама.

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН АКТИВНОСТИ  У  «ДЈЕЧИЈОЈ НЕДЈЕЉИ» 02.-08.10.2017.

У свакој регији  представници  Црвеног крста Републике Српске ће посјетити по једну установу и заједно са секретаром градских и општинских  организација Црвеног крста   и волонтерима уручити поклоне.

Овакве посјете ће бити уприличене у сљедећим градовима:

Регија  Приједор- Посјета ће бити уприличена Удружењу за дјецу са посебним потребама  „Невен“ у Приједору. Посјета је планирана 04.10. 2017. године у 10,30 часова.

Регија Карајина- Посјета ће бити уприличена Удружењу дјеце са посебним потребама  „Извор“  у Српцу. Посјета ће бити  04.10.2017. у  11 часова.

Регија Мркоњић Град- Посјета ће бити уприличена Дневном центру „Бубамара“  за дјецу са посебним потребама у Мркоњић Граду  дана 04.10.2017.год. у 12 часова.

Регија -Добој - Посјета ће бити уприличена  Удружењу  дјеце са посебним потребама у Модричи.

Регија Семберија  Мајевица Посавина- Посјета ће бити уприличена Удружењу грађана за помоћ лицима са посебним потребама у Шамцу дана 09.10.2017. год. у 11,30 часова.

Регија Бирач- Посјета ће бити уприличена Удружењу грађана и лица са посебним потребама „РУКА –РУЦИ“ Зворник и то 02.10.2017. год. у 12 часова.

Регија Сарајево Романија -  Посјета ће бити  уприличена Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Растимо срећно“ у Рогатици. Посјета ће бити реализована 05.10.2017. год.  у 12 часова.

Регија Стара Херцеговина - Посјета ће бити уприличена Удружењу за дјецу са посебним потребама Рудо. Вријеме посјете је 03.10.2017.  год.  у  11 часова.

Регија Источна Херцеговине - Посјета ће бити уприличена Удружењу родитеља и пријатеља дјеце и омладине са потешкоћама у развоју „Ведар осмијех“ у Билећи.

Поред наведених посјета Црвени крст ће провести и низ других активности јер смо тим поводом радили и пропагандни материјал (плакат и летак са дјечијим правима) који ће се наћи у свим школама и установама које се баве дјецом.  Пропагандни материјал ће дистрибуирати волонтери Црвеног крста који ће бити и на пунктовима.