Интернационални тренинг у Црвеном крсту Београд

У просторијама Црвеног крста Србије у Београду у периоду од 27. до 31. јула 2017. године одржан је Интернационални тренинг за тренере на тему борбе против трговине људима. Испред Друштва Црвеног крста/крижа БиХ на тренингу биле су представнице Катарина Фрањић и Николина Ковач, такође своје учешће узеле су и делегације Црвеног крста Румуније, Италије, Хрватске и Црне Горе.

На тренингу учесници су између осталог имали прилику да се упознају са феноменом „Трговине људима“, затим кроз дискусију анимираног филма Пинокио и игрицу „Корак напријед“ да примјене стечено знање. Такође припремали су интерактивне радионице за различите циљне групе (дјеца као мигранти, адолесценти и одрасли мигранти), што је била одлична  прилика да науче како на правилан начин приступити осјетљивим групама.

 Посљедњи дан тренинга предвиђен је за презентације Националних друштава делегација учесница, а након тога је услиједило предавање Данијеле Барјактаревић- психолога из Центра за заштиту жртава трговине људима.

30. јула је обиљежен свјетски дан борбе против трговине људима и тренинг је завршен акцијом коју су на Ади  спровели волонтери ЦК Београда.  Формирана је ,,Сигурна зона” у којој су грађани имали прилику да се информишу о проблему трговине људима и мјерама заштите.