МЛАДИ ЦРВЕНОГ КРСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СОЛФЕРИНУ

Ове године за омладину Црвеног крста је организован  одлазак у Солферино, од стране Црвеног крста Републике Српске,  на чувену манифестацију под називом  „Марш бакљи“  коју  Италијански Црвени крст  традиционално организује сваке године.

Млади из Црвеног крста Републике Српске  на овом путовању су били од 23. јуна до 25. јуна 2017. године.

На Конференцији младих  2017. године,  млади су  изразили  жељу  да присуствују овој манифестацији-  што смо им и омогућили.

Укупно  46 омладинаца из свих регија са простора  Републике Српске је  посјетило Солферино. Њихови пратиоци су били: Душан Богдановић из Модриче- просвјетни радник; дугогодишњи директор школе и др. Милан Миловановић из Бијељине.

Превозник за ово путовање била је  Семберија  транспорт ,  а комплетна група се спојила у Градишци одакле се кренуло према  Италији.  У Градишци су младе дочекали волонтери ООЦК Градишка са сендвичима и освјежењем уз жеље да сретно наставе путовање.

Млади су задовољни путовањем и свим оним што су имали прилику видјети и доживјети,  на мјесту  стварања највеће хуманитарне организације на свијету Црвеног крста.