Премијерка Цвијановић примила делегацију Црвеног крста

Предсједница Владе Републике Српске ЖеЉка Цвијановић примила је данас у свом кабинету делегацију  Црвеног крста Републике Српске.

Делегација Црвеног крста, коју је предводио генерални секретар Ђоко Михајловић,  информисала је предсједницу Цвијановић о проведеним хуманитарним, едукативним и другим активностима ове организације и пројектима који требају да се реализују у току ове године.

На састанку је било ријечи и о проблемима са којима се суочавају представници Црвеног крста у свом дјеловању, те истакнута потреба за квалитетнијим законским рјешењима која би  олакшала и унаприједила рад ове организације, засноване на темеЉним вриједностима хуманизма и солидарности.

Предсједница Владе је овом приликом изразила задовоЉство досадашњим радом и залагањем Црвеног крста Републике Српске, који је у многобројним приликама потврђен бројним активностима и резултатима, те веома позитивно оценијенила улогу коју је Црвени крст имао у санирању посЉедица поплава у Републици Српској.

Предсједница Цвијановић је нагласила да је Црвени крст важан и незаобилазан партнер Владе Републике Српске у области хуманитарног дјеловања и истакла опредијеЉеност Владе да пружа пуну подршку овој организацији путем ресорног министарства, под чијим окриЉем Црвени крст Републике Српске дјелује и проводи своју хуману мисију.​

Састанку су присуствовали и министар здравЉа и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија.