Недјеља Црвеног крста

Поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста, генерални секретар Ђоко Михајловић и потпредсједник Скупштине Црвеног крста Републике Српске  Љубомир Чордашевић посјетили су 8. маја Министарство здравља и социјалне заштите РС, ресорно министарство под чијим окриљем Црвени крст Републике Српске дјелује и проводи своју хуману мисију.

Делегацију је примио министар Драган Богданић, који је изразио задовољство досадашњим радом и залагањем Црвеног крста Републике Српске и упутио ријечи захвалности свим људима добре воље и свим хуманистима ангажованим у организацији Црвеног крста.

Представници Црвеног крста Републике Српске информисали су министра Богданића о активностима у протеклој години и активностима поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста, која се у Републици Српској обиљежава према смјерницама Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног пулумјесеца под слоганом „Свуда за све“. 

​​Циљ обиљежавања је да се прикаже снага мреже запослених и волонтера Црвеног крста и да се нагласи универзално присутво и значај ове организације. Представници Црвеног крста су информисали министра Богданића о активностима на организацији такмичења екипа ове организације у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, стања и обољења, као и о организовању Сусрета добровољних давалаца крви.   

Црвени крст обиљежава Недјељу Црвеног крста у периоду од 8. до 15. маја. У овом периоду ће се провести бројне активности које ова организација иначе реализује кроз своје програме. Планиране су посјете породилиштима и подјела беби пакета бебама рођеним на Свјетски дан Црвеног крста (8. мај), посјете вишечланим социјално угроженим породицама, посјете установама које раде са дјецом, предавања у основним и средњим школама и упознавање са мисијом и активностима ове организације, учлањење нових чланова, промоција добровољног давалаштва крви, сједница Скупштине ЦКРС, регионална такмичења екипа у пружању прве помоћи, обука за управљање чамцем у оквиру програма Припрема и одговор на катастрофе, посјете породицама несталих, посјете жртвама мина, дружење са волонтерима и бројне друге активности.