Наградни конкурс

ЦРВЕНИ КРСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАСПИСУЈЕ

НАГРАДНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА   УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА, И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ПОВОДОМ НЕДЈЕЉЕ  ЦРВЕНОГ КРСТА ОД 08-15. МАЈА 2017. ГОДИНЕ НА ТЕМУ:

 

                                   „СВУДА ЗА СВЕ“

 

Црвени крст и Црвени полумјесец је присутан свуда, пружајући помоћ најугроженијим у свим сферама – од великих катастрофа, изазовима које носе конфликтне ситуације, до удаљених и тешко доступних мијеста гдје немају приступ друге хуманитарне организације.

                                             

1.На конкурсу могу учествовати сви ученици основних и средњих  школа из Републике Српске који то желе, а један ученик може учествовати само са једним радом.

2.Сви радови и литерарни и ликовни  раде се на већ назначену тему а они који нису у складу са темом неће бити уврштени у такмичење.

   На сваком литерарном раду треба да стоји тачан назив теме „СВУДА ЗА СВЕ“.Радови који не буду имали тачан назив теме неће бити узети у разматрање.

3.Школе треба да доставе радове општинским организацијама Црвеног крста до 26. априла 2017. године.Општинске организације  треба да одаберу по три најбоља рада и ликовна и литерарна и да доставе у сједишта координационих одбора ЦК  до 03. маја 2017.

4.Секретари КОЦК треба да формирају жири који ће одабрати по три најбоља рада, како ликовна тако и литерарна. Најбоље радове шаљу  у Црвени крст Републике Српске до 11. маја  гдје ће бити оцијењени од стране жирија.

5.На сваком раду треба да стоје основни подаци о ученику:

   1.Име и презиме, разред и одјељење,

   2.Назив школе и град у коме се школа  налази.

   3.Име и презиме предметног наставника

   Радови без ових података неће моћи ући у конкуренцију за

   награде.

6.Награђују се по три најбоља  ликовна и шест литерарних  радова, а награде  за ауторе обезбјеђује Црвени крст Републике Српске.

 

Свим ученицима који узму учешће на конкурсу желимо много успјеха.