Одржана Конференција младих

У просторијама Црвеног крста Rепублике Срспке дана 23.03.2017.године одржана је  XVI Конференција младих. Сједницом је предсједавао Раде Марковић предсједник конференције, а учествовало је  38 омладинаца  представника ООЦК. Конференцији је присуствовао генарални секретар ЦКРС Ђоко Михајловић, секретар регије стара Херцеговина Снежана Ковач, координатор за рад са Подмлатком и Омладином Веселинка Тробок, као и гост Бранко Леко, главни тајник Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине.

Конференција је имала изборни карактер односно изабрано је ново руководство конференције за мандатни период од двије године.

За предсједника конференције изабрана је:

1.Снежана Томић из Бијељине,

2.Младен Благојевић из Фоче,  замјеник

 3.Николина Драгутиновић из Зворника, замјеник

Поред  тога из сваке регије је изабран по један представник младих ( укупно 9) који заједно са предсједником и потпредсједницима чине руководство конференције.

Осим руководства конференције изабрана су и два омладинца у Координационо тијело младих које се формира на нивоу Друштва Црвеног крста/крижа Босне и Херцеговине а то су Ања Гугољ из Требиња и Исидора Миљатовић из Козарске Дубице

Осим избора, млади су имали презентације  испред  својих регија и изложили све активности  које  су реализовали на нивоу својих организација у 2016.години.

Новом руководству Конференције младих желимо много успјеха у раду.