Признање Црвеном крсту

Поводом Међународног дана Цивилне заштите, Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске примио је данас у име Црвеног крста Републике Српске Захвалницу за допринос ове оранизације у области заштите и спашавања у вријеме природних непогода. Захвалницу је уручио министар сигурности Драган Мектић на свечаном пријему одржаном у Сарајеву у организацији министарства сигурности БиХ, а поводом Међународног дана Цивилне заштите. 
Министар сигурности Драган Мектић је, честитајући припадницима цивилне заштите овај дан, изразио задовољство што се даје све већи значај цивилној заштити, прије свега у смислу превенције, а послије у отклањању посљедица катастрофа. Истакнуо је да припадници Цивилне заштите раде веома частан посао.
Црвени крст има веома значајну улогу у санирању посљедица катастрофа. Захваљујући Програму Припрема и одговор на катастрофе, Црвени крст има обучене јединице за ђеловање у кризним ситуацијама. Улога ових јединица је првенствено збрињавање угроженог становништва, трагање за несталима и пружање хуманитарне помоћи.
Радује чињеница да су залагања Црвеног крста у области заштите и спашавања становништва у вријеме елементарних непогода препозната и исказана на овакав начин. Црвени крст Републике Српске ће наставити да унапређује програм Припреме и одговора на катастрофе и да у овој области тијесно сарађује са Цивилном заштитом, како би заједничким напорима били спремни да помогну становништву у случају непогоде, рекао је Михајловић.