Недјеља солидарности, 15.12-22.12.2018. године

Црвени крст Републике Српске у периоду од 15.12-22.12.2018. године обиљежавања Недјељу солидарности под слоганом „Помозите да пристојно живимо“. Недјеља солидарности је прилика када Црвени крст анимира становништво а и сам показује спремност да пружи помоћ социјално најугроженијим категоријама нашег друштва, нарочито у вријеме празника и даривања.

Током трајања Недјеље, Црвени крст Републике Српске ће ангажовати активисте, волонтере и професионално запослено особље ЦК како би заједно подигли свијест наших грађана и подсјетили их на значај хуманости и пружање помоћи људима у стању социјалне потребе.

Штампан је и плакат поводом Недјеље солидарности који је дистрибуисан путем општинских и градских организација Црвеног крста у цијелој Републици Српској, како би подстакли појединце и институције на хуманост и даривање најугроженијих становника.

Црвени крст Републике Српске ће интензивирати своје активности током трајања Недјеље солидарности и максимално се ангажовати како би акција била успјешна.

Активности које ће ЦКРС спровести током трајања Недјеље солидарности:

  • Прикупљање различитих актикала (нарочито хигијенских и прехрамбених),
  • Општинске и градске организације Црвеног крста, заједно са волонтерима, огласиће покренуту акцију прикупљања у школама и другим установама,
  • Анимираће потенцијалне донаторе и упознати их са покренутом акцијом Црвеног крста за социјално угрожене категорије и даривање у вријеме празника,
  • Прикупљање хуманитарних роба путем хуманитарних корпи, за хигијенске и прехрамбене артикле, постављених у трговачким центрима, уз подршку омладинаца-волонтера Црвеног крста.