Показна вјежба "Јахорина 2018"

Црвени крст Републике Српске учествовао је у показној вјежби „Јахорина 2018“ која је у организацији Олимпијског центра Јахорина одржана 27.11.2018. године на платоу Пољице на Јахорини. Вјежба је изведена с циљем провјере оспособљености учесника и средстава за рад као и међусобне координације свих учесника заштите и спасавања у кризним ситуацијама.

Предвиђени сценарио је пожар на полазној станици шестосједа, усљед чега је дошло до нестанка електричне енергије и прекида рада шестосједа. Ватрогасна бригада Пале је успјешно санирала пожар, горска служба спасавања Јахорина извела евакуацију скијаша са жичаре, док је вишенамјенска теренска екипа ООЦК Пале – екипа прве помоћи такође била на висини задатка, збринувши скијаше са лакшим повредама (опекотине, промрзлине).

У вјежби спасавања учествовали су и припадници Полицијске управе Источно Сарајево - Јединица за подршку, тим Олимпијског центра Јахорина, Горске службе спасавања "Јахорина", Републичке управе Цивилне заштите, Ватрогасне бригаде Пале и Дома здравља Пале.