Обиљежавање Дјечије недјеље под слоганом „ВЈЕРУЈЕМ У СЕБЕ“

Дјечија недјеља, традиционална активност Црвеног крста Републике Српске, ове године обиљежава се у периоду од 01-07.октобра у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта РС и Министарством просвјете и културе РС, под заједничким слоганом:Вјерујем  у себе“.

Циљ обиљежавања Недјеље је да се кроз реализацију различитих активности допринесе јачању самопоуздања код дјеце и укаже на потребу друштва за већом бригом о њима.  Кроз своје програме, Црвени крст Републике Српске посебну пажњу посвећује омладини али и најмлађој популацији, а „Дјечија недјеља“ је посебна прилика за то.

Током трајања Недјеље дјетета, Црвени крст Републике Српске ће реализовати низ активности:

  • Дистрибуцијом пропагандног материјала, посредством градских и општинских организација Црвеног крста, који ће исти доставити у школе и друге установе које се баве дјецом, упознати их са њиховим правима и обавезама и у складу са могућностима један час у школама посветити дјечијим правима.
  • Омладинци-волонтери Црвеног крста ће у својим срединама вршити подјелу пропагандног материјала (летак, плакат).
  • Освјежити „Кутак Црвеног крста“ у свакој школи заједно са наставницима и најавити активности које ће организовати Црвени крст у „Дјечијој недјељи“ (приредбе и друге активности хуманитарног карактера са акцентом на јачање самопоуздања код најмлађих).
  • Представници Црвеног крста Републике Српске ће у свим регијама уприличити  посјете установама, удружењима или вишечланим, социјално угроженим породицама (породицама са четворо и више дјеце) и у складу са могућностима, обезбиједити скромне поклоне најмлађима (слаткише, воће и сл.).
  • Секретари ГОЦК и ООЦК ће, заједно са волонтерима Црвеног крста, посјетити педијатријска одјељења у болницама.
  • Обезбиједити медијско праћење наведених активности.