КАМП ПОДМЛАТКА ЦРВЕНОГ КРСТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

Љетни камп Подмлатка Црвеног крста ове године одржан је у периоду од 24-30. јуна у Дому ученика у Требињу и у њему је боравило 67 полазника. Камп је отворио генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић, а учесницима су се обратили и Марица Томовић, секретар ГОЦК Требиње, Зоран Милошевић, начелник за друштвене дјелатности Града Требиње и Маријана Крсмановић, управник Љетне школе Црвеног крста. Отварању су присуствовали Љубо Чордашевић, потпредсједник ЦКРС, Веселинка Тробок, координатор за подмладак и омладину у ЦКРС и Александар Копривица, директор Центра за социјални рад Требиње.

Током реализације кампа обрађене су сљедеће области: дисеминација, Црвени крст у школи, прва помоћ уз реалистички приказ повреда, стања и обољења и здравствено просвјећивање са акцентом на болести овисности.

За вријеме одржавања кампа, организована је посјета манастиру Тврдош и Херцеговачкој Грачаници. Вечерњи часови били су планирани за слободне активности (забавне вечери уз маскенбал, пиџама журка, прослава рођендана за два учесника кампа итд).

Домаћин кампа, Марко Савовић, заједно са волонтерима Градске организације Црвеног крста Требиње, цијело вријеме пружао је подршку у реализацији поменутог кампа. 

Посљедњи дан кампа одржана је показна вјежба као провјера знања стеченог у кампу, након чега су полазницима Љетне школе Црвеног крста Републике Српске уручене дипломе а управи кампа, инструкторима и пратиоцима захвалнице.

Камп је 30. јуна затворио Јово Грујичић, предсједник Црвеног крста Републике Српске.